Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursele acordate elevilor, pe ordinea de zi a Consiliului Local al municipiului Constanţa (document)

ro

17 Feb, 2020 00:00 4043 Marime text

Consiliul Local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară miercuri, 19 februarie. Pe ordinea de zi se şi află proiectul de hotărâre pentru aprobarea numărului şi a cuantumului burselor aferente semestrului II al anului şcolar 2019-2020 pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat.
 
Aleşii locali vor aproba numărul burselor ce se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat în semestrul II al anului şcolar 2019-2020, stabilit în funcţie de tipul bursei, astfel: a) burse de performanţă  -169; burse de merit – 13.921; burse de studiu - 560; burse de ajutor social - 3.416. De asemenea, vor mai aproba cuantumul burselor după cum urmează: burse de performanţă - 1.000 lei/lună; burse de merit - 50 lei/lună, burse de studiu -  250 lei/lună, burse de ajutor social - 250 lei/lună. În total, se vor acorda 18.066 de burse.
 
Consilierii locali vor mai aproba numărul şi tipul bursei pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică, componentă a reţelei şcolare din municipiul Constanţa. Acordarea burselor se face în strictă concordanţă cu prevederile Legii nr. 1/2011 şi ale Ordinului nr. 5576/2011, în baza criteriilor specifice aprobate de consiliile de administraţie, în limitele fondurilor repartizate potrivit listei şi în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităţilor şcolare, întreaga răspundere revenind unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.
 
În situaţia constatării unor diferenţe între bursele aprobate şi numărul de elevi beneficiari, acordarea burselor în cadrul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar de stat se face în limitele fondurilor repartizate potrivit listei prevăzute. Nu pot constitui criterii de acordare/neacordare a burselor: religia, rasa, sexul, apartenenţa politică a elevului sau a familiei acestuia, apartenenţa la organizaţii legal constituite, studiile efectuate în străinătate, precum şi accesul la burse din alte surse.
 
Bursele se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat, examenului de certificare a calificării profesionale şi pe perioada pregătirii practice. Bursele de ajutor social se acordă şi pe perioada vacanţelor şcolare categoriilor beneficiare de elevi, care se încadrează în situaţiile prevăzute de art. 19 din Ordinul nr. 5576/2011. Acordarea burselor prevăzute de prezenta hotărâre se face începând cu semestrul II al anului şcolar 2019-2020.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
Citeşte şi:
 
Ce se laudă Primăria Constanţa că a realizat în 2019?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii