Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucuria începutului de an şcolar, umbrită de tristeţe, la Năvodari Primul 15 septembrie fără primarul Nicolae Matei între elevi

ro

16 Sep, 2014 00:00 1991 Marime text


Prima zi de școală a început, la Năvodari, cu intonarea Imnului Național al României.

A fost pentru prima dată, în perioada mandatului său, când primarul Nicolae Matei nu a putut fi prezent la deschiderea anului școlar. Totuși, mesajul edilului a ajuns la miile de elevi din oraş. „Este momentul cel mai greu pe care eu îl trăiesc acum. Din păcate, primarul orașului Nicolae Matei nu este prezent. Sper să aibă tăria să demonstreze că este nevinovat și îl asigur că proiectele inițiate de el vor fi continuate“, a declarat, la festivitatea de deschidere a anului şcolar, viceprimarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Emoționați, elevii din ciclul gimnazial au mai scăpat de încordare la revederea colegilor. Cei mici au încredere că acest an școlar va fi mult mai bun ca cel trecut. Și mai emoționați s-au dovedit a fi profesorii, care au pus la punct ultimele detalii înainte de începerea cursurilor. „Căutăm în fiecare an să trăim aceste emoții alături de elevi, în special bobocii de clasa a IX-a“, a afirmat Constantin Pătrană, directorul Liceului „Lazăr Edeleanu“ Năvodari.

Edilii au asigurat rechizitele elevilor la început de an şcolar

Problemele din sistemul de învățământ au fost simţite acut şi de elevii claselor I și a II-a din Năvodari, care, în prima zi de şcoală, nu au avut manuale. Copiii vor învăța după fișe, la început, iar la clasa a II-a, după manuale vechi, asta deși au programă nouă. Este doar o altă eroare dintr-un lung șir de greșeli comise de Ministerul Educației Naționale. De partea cealaltă, autoritățile locale din Năvodari compensează lipsa manualelor cu rechizite pentru elevi. La fel ca în anii precedenți, de când a fost ales primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei s-a asigurat că preșcolarii, școlarii și elevii de liceu din localitate sunt așteptați cu rechizite și ghiozdane în prima zi de școală.

„Este un efort important pe care orașul Năvodari l-a făcut. Este o bucurie să poți să oferi copiilor tăi, copiilor orașului Năvodari, aceste cărți și caiete“, a afirmat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Elevii au fost încântați de rechizitele primite, mai ales că o parte semnificativă dintre părinți nu și-ar fi putut permite cumpărarea lor. Directorul Școlii nr. 2 din Năvodari speră că, și în acest an, va putea asigura întreg necesarul de manuale. „Am mai primit un număr destul de mare de manuale noi. Sperăm că și în acest an vom acoperi 100% necesarul de manuale“, a declarat Ligia Mangri, director la Școala „Grigore Moisil“ din Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii