Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut patru luni de la alegerile locale. Trei unități administrativ-teritoriale din județul Constanța nu au încă viceprimar

ro

16 Feb, 2021 00:00 1872 Marime text
  • La Agigea, reprezentanții USR au cerut chiar intervenția reprezentantului Guvernului în teritoriu, pentru ca Gabriel Ciobanu să-și poată intra în mandat
  • O altă localitate în care nu a fost desemnat încă viceprimarul este orașul Eforie
  • Primarul de la Ghindărești a precizat că speră ca viceprimarul să fie ales până la sfârșitul lunii februarie


La patru luni de la alegerile locale de anul trecut, trei unități administrativ-teritoriale din județ nu au încă viceprimari.
În cazul comunei Agigea, reprezentanții USR au cerut chiar intervenția reprezentantului Guvernului în teritoriu, pentru ca Gabriel Ciobanu, care a candidat la alegerile locale, din septembrie, la Primăria Agigea, din parte partidului să-și poată intra în mandat.

Deocamdată situația nu s-a rezolvat, din contră conducerea USR Constanța acuză faptul că secretarul general al comunei Agigea, refuză să emită hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului, blocând practice activitatea acestuia.

O altă localitate în care nu a fost desemnat încă viceprimarul este orașul Eforie. Edilul Robert Șerban susțin că, PNL are majoritate în Consiliu Local (n.r, 10 consilieri) și că alegerea viceprimarului este practic o formalitate.

Ceilalți 7 aleși locali de la Eforie sunt de la ALDE, PSD și PMP.
Cel de-al treilea UAT care funcționează fără viceprimar este comuna Ghindărești. Primarul liberal Vasile Simion a precizat că speră ca acesta să fie ales până la sfârșitul lunii februarie, dar a menționat că decizia aparține Consiliului Local din comună. PNL nu are majoritatea în Consiliul Local acesta fiind și motivul pentru care nu s-a reușit desemnarea viceprimarului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii