Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române cumpără o navă pentru măsurători

ro

19 Jun, 2013 00:00 1577 Marime text
Administraţia Naţională Apele Române va organiza şi desfăşura o procedură de achiziţii publice pentru atribuirea contractului „Furnizare navă pentru măsurători cantitative şi calitative pe Dunăre”. Locul principal de livrare al navei este Portul Giurgiu.

Potrivit anunţului nr. 144331/15.06.2013, publicat pe SEAP, ofertele pot fi depuse până pe data de 29 iunie, ora 12.00, la sediul AN Apele Române de pe strada Ion Câmpineanu nr. 11, Bucureşti. Acestea vor fi deschise pe 30 iulie, ora 11.00. Valoarea estimata fără TVA a contractului este de 4.183.064 lei. Ofertanţii trebuie să depună o garanţie de 83.661,28 lei Achiziţionarea navei se va face parte din banii Fondului European de Dezvoltare Regională, bugetul Proiectului „Danube Water Integrated Management”.

Ce dotări va avea viitoarea achiziţie

Nava va fi folosită în exclusivitate pentru măsurători şi activităţi aferente cum ar fi: sondaj acustic al adâncimii pentru cartografierea conturului albiei fluviului, sondaj acustic al adâncimii la ape mici, măsurători din patul albiei şi granulometrii, intervenţii în situaţii de urgenţă, măsurători hidrologice şi hidraulice fluviale. Nava va fi compusă dintr-un singur corp, gurnă solidă robustă şi fiabilă, cu rezistenţă redusă la val, sub formă de „V” ascuţit, semi-înclinat. Nava şi puntea principală vor fi din oţel de 6-10 mm, timoniera din aluminiu de 5 mm. Vasul va fi dotat cu amortizoare de şoc, sistem PUD de 80X80 mm în jurul punţii principale şi al doilea amortizor D orizontal sub el, cu secţiuni diagonale între ele, fixat pe bandă de oţel inoxidabil. De asemenea, nava va avea o lungime de 24-25 metri, o lăţime de 6-6,5 metri şi o înălţime de până la 2,6 metri. Pescajul maxim va fi de 1,30 metri. Mai mult, nava va fi înzestrată cu cabine de dormit pentru echipă, timonieră, laborator pentru activitatea de măsurători şi analize, tancuri de apă şi combustibil, sala motoarelor în partea posterioară a corpului navei. La acestea se adaugă un spaţiu deschis pe punte în zona pupei pentru manipularea dispozitivelor de manevră barcă şi prelevare mostre. Laboratorul va fi dotat cu două mese cu spaţii de depozitare, două birouri de lucru şi o masă la mijloc, cu scaune pivotante, trei chiuvete, frigider, nişă şi nouă prize duble. Nava va mai fi dotată cu o macara pentru dispozitivele de prelevare a probelor, cu capacitatea de ridicare de până la 300 kilograme. De pe vas nu va lipsi nici barca de aluminiu pentru comunicarea cu uscatul şi asistare de măsurători de adâncime în ape mici. Barca va fi înzestrată cu motor exterior cu cârmă în faţă, scaune laterale, vâsle, ancoră uşoară, parâme de acostare. Viitoarea achiziţie va mai fi dotată cu echipamente de navigaţie, autorizate de Inspectoratul General al Radiocomunicaţiilor, senzor de mişcare, sonar pentru scanare laterală şi un set de staţii de bază portabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii