Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii PMP nu vor participa la şedinţa de Consiliu Judeţean dacă nu se supune la vot încetarea mandatului lui Mocianu, de la PNL. Ce spune şeful liberalilor?

ro

18 Dec, 2018 00:00 2053 Marime text
Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat că aleşii judeţeni ai partidului nu vor participa la şedinţa Consiliului Judeţean din această săptămână decât în condiţiile lor.
Palaz, care este şi vicepreşedinte al CJC, reaminteşte conducerii administraţiei judeţene că a cerut în urmă cu două săptămâni încetarea mandatului consilierului judeţean PNL Sorin Mocianu. „Solicit preşedintelui Horia Ţuţuianu să iniţieze un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Sorin Mocianu, având în vedere absenţa nemotivată la ultimele cinci şedinţe ordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa.

Conform prevederilor art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situaţia în care consilierul judeţean absentează nemotivat de la mai mult de trei şedinţe ordinare consecutive ale Consiliului Judeţean“, susţine vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz.
 
Acesta a adăugat că în situaţia în care preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, nu va introduce proiectul privind încetarea mandatului pentru alesul judeţean liberal în termenul legal, în semn de protest, consilierii PNP nu vor mai participa la şedinţele Consiliului Judeţean.
 
Din informaţiile obţinute de la Consiliul Judeţean, Mocianu nu a mai încasat din luna iunie indemnizaţia de ales judeţean, ceea ce demonstrează absenţa sa de la şedinţele de comisii şi de plen ale Consiliului Judeţean. Totodată, până ieri, Mocianu nu făcuse în niciun fel dovada absenţelor sale.

Ce spun colegii lui Mocianu despre situaţia creată

Liderul de grup al liberalilor din Consiliul Judeţean, Marian Iordache, a precizat că nu a mai discutat de ceva vreme cu colegul său, dar i se pare normal ca această situaţie să fie rezolvată. „Noi vom avea zilele acestea şedinţa de armonizare şi voi ridica această problemă”, a precizat Iordache.
 
La rândul său, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, susţine că alesul judeţean a lipsit din ţară şi de la şedinţele de Consiliu Judeţean „din cauza unor situaţii legate de business”. Dar, adaugă Huţucă, „sunt convins că va veni cu toate dovezile în acest sens şi le va depune la registratura Consiliului Judeţean”.
 
Pe consilierul judeţean Sorin Mocianu l-am întâlnit ieri după-amiază pe scările CJC. Venise să depună hârtiile prin care să-şi motiveze absenţele la cele patru şedinţe ordinare. Potrivit acestuia, problemele legate de sănătate şi afaceri nu i-au permis sa participe la şedinţe. „Am avut probleme medicale, am fost plecat la un târg de turism şi în luna noiembrie am fost în concediu de odihnă“, a spus Mocianu.
 
În cazul în care nu-i vor fi luate în considerare documentele depuse şi îi va fi invalidat mandatul, Mocianu este decis să se adreseze instanţei de judecată.


Citeşte şi:
 
Pentru chiul PMP îi cere preşedintelui CJC să iniţieze un proiect privind încetarea mandatului de consilier al liberalului Sorin Mocianu

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii