Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Stelian Ion, despre proiectul de vânzare a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia, aprobat în ședința de CLM (VIDEO)

ro

30 Mar, 2023 16:34 1563 Marime text
Grupul consilierilor locali municipali USR Constanța au votat împotriva raportului de evaluare pentru vânzarea a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia.


 Ieșiți din ipocrizie și treceți în opoziție. Scopul Alianței PNL - USR la Primăria Constanța nu-și mai are rostul", a spus Chițac referitor la aspectul mai sus menționat. 

Chițac a afirmat că proiectul este perfect legal. Acest teren a aparținut cândva Mamaia SA iar ulterior societatea Marina&Santis SRL a dobândit acest teren. Proiectul a fost aprobat în ședința de CLM. 

Porțiunea de teren se afla pe plajă, desupra unei părți se află o construcție. Mai important decât ce spun actele e ce spune legea. Actele spun că ar exista un act de preempțioune. Aceasta suprafață nu e un unitară. Plajele sunt proprietate publică și doar statul poate fi proprietar pe ele., a spus Stelian Ion la ZIUA LIVE. 


USR Constanța au transmis și o scrisoare deschisă către consilierii celorlalte formațiuni politice prin care le-a adus la cunoștință responsabilitatea funcției pe care o dețin și faptul că proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac reprezintă un abuz și contravine legislației în vigoare.

De asemenea, vă reamintim că la începutul acestei săptămâni, USR Constanța a lansat o petiție online prin care semnatarii îi cereau edilului Vergil Chițac retragerea de pe ordinea de zi a acestei vânzări. Petiția a strâns peste 1.139 de semnături.

Reprezentanții USR susțin că vânzarea unei suprafețe de 854 mp de plajă către firma preşedintelui PSD Constanța, Ion Dumitrache, încalcă principiile din metodologia de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului, adoptată în anul 2021 de Consiliul Local.

Ultima etapă a procesului de vânzare a plajei va fi votată astăzi și se bazează pe metodologia din HCL 293/2021.

Potrivit acesteia, susțin reprezentanții USR Constanța „nu pot face obiectul vânzării bunurile imobile care (…) au destinații speciale în conformitate cu prevederile Legii 18/1991, art. 2″.

Consilierii USR mai susțin că societatea președintelui PSD nu ar avea dreptul la preemțiune decât pentru cel mult terenul de sub clădirea edificată în trecut de politician, care este de 480 mp, adică jumătate din suprafața de teren pe care SC Marina&Santis SRL vrea s-o cumpere de la Primărie.

La rândul său, deputatul USR, Stelian Ion, susține că și raportul de evaluare al terenului este viciat, deoarece grila comparație pentru evaluarea terenului a cuprins proprietăți din stațiunea Mamaia, ci din municipiul Constanța.

Despre această tranzacție discutăm astăzi de la ora 16.30 la ZIUA LIVE împreună cu deputatul USR, Stelian Ion.

Interviul integral, aici
 

Constanța a pierdut un punct important azi., spune cu regret deputatul USR în debutul interviului. 

  Deputatul USR este convins că pe constănțeni îi revoltă nedreptățile din Constanța. 

Constănțenii nu au ca primă grijă cum se contruiește în Mamaia. Își caută alte destinațiii. Eu știu sigur că încă îi mai revoltă nedreptatile. Cel mai mult ii revolta haosul din oraș.

Chițac a anunțat azi că invită USR-ul în opoziție. 

 
Din păcate, domnul Chițac nu a invatat nimic din ce s-a întămplat în dosarul Retrocedărilor. Nu știu pe ce se bazează. Aroganța afișată de el azi, am mai văzut-o și la Radu Mazare. Nu știm pentru ce face asta Chițac. Eu nu bag mâna în foc pentru nimeni., mai punctează Stelian Ion. 

Chițac e mai confortabil cu PSD la Constanța 

Chițac e mai confortabil cu PSD la Constanța. Astăzi, cu acest teren, i-a făcut un favor unui membru PSD. Își fac favoruri reciproce cu PSD-ul. Noi am votat împotrivă și vom face demersurile necesare. Judecătorii își vor spune cuvântul. Nu mai putem permite astfel de derapaje în Constanța. Vom folosi toate căile legale este să îi oprim în a mai comite astfel de ilegalități., mai spune deputatul USR. 

 Lipsește motivarea din proiectul de hotărâre.

Da, lipsește. Bănuim că pe acel teren vrea să construiască., mai spune Stelian Ion. 

Stelian Ion îl numește pe Chițac epigon.

Domnul Chițac e un epigon. Îl copiază pe Ciucă sau Iohannis. Zice că vrem să sabotăm Constanța. De ce n-am vrea?

 Stelian Ion spune la ZIUA LIVE că primarul de la malul mării susține că Constanța nu are bani pentu proiecte. 

E nevoie de bani proiecte pe fonduri europene. Constanța nu îi are. Este ceea ce spune Chițac. N-am fost împotriva altor proiecte de vânzare, când nu vorbim de plaje.  

Deputatul USR a precizat că următorul pas este redactarea unei plângeri. Acesta a mai precizat că îi displace să facă aceste lucruri. 

O să mergem pe toate căile legale. O să ne apucăm să redactăm plângerea. Îmi displace profund când trebuie să fac un asemenea demers. Trebuie să facem tot ce putem să evităm astfel de plângeri. Nu am făcut multe plângeri de acest gen. 


Primarul Chițac a anunțat azi în cadrul ședinței CLM că nu mai vrea alianță cu USR la Constanța. 

Primarul e o funcție importantă. Are în spate PNL și PSD și acționează ca un lider. Poate au nevoie de vreun teren pe plajă și primarul le oferă treaba asta. Liderul PNL Constanța pe municipiu este primarul. Până acum vedeam că PNL mai votează împotriva unor proiecte. Însă acum s-a văzut că toată filiala s-a aliat cu el. Trebuie să facă alianță cu PSD-ul în Constanța.

Noi am văzut că azi primarul a anunțat că nu mai are alianță cu USR la Constanța. Mă aștept de acum și la blocare pe proiecte. Au existat și aștept să fie blocaje si mai mari pe proiectele pe care le agreasem.,a mai spus Stelian Ion. 

Stelian Ion vorbște și despre candidatura la Primărie. Acesta se află deocamdată în topul preferințelor la sondajul inițiat de cotidianul nostru, cu tema Pe cine ați vota primar la alegerile locale din 2024?. Deputatul USR deține 18% dintre procente, iar primarul actual Vergil Chițac are doar 8%. 

Când voi fi în topul clasamentului, mai vorbim, spune Stelian Ion zâmbind. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii