Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Conferința USR "Chițac, PNL și PSD distrug Constanța" (FOTO)

ro

30 Mar, 2023 13:02 1899 Marime text

UPDATE 3

Senatorul Negoi salută jandarmeria care s-a adunat și spune că speră să nu fie chemați de primarul Chițac.

Negoi speră ca în ceasul al 12-lea, proiectul să fie retras sau respins. 


UPDATE 2

Mirela Garip, consilier local USR spune că nu înțelege de ce se grăbesc să perfecteze în CLM această afacere imobiliară.

1.139 au semnat petiția.


UPDATE 1

Deputatul Stelian Ion mai spune spune că astăzi primarul ar putea săvârși un abuz în serviciu iar consilierii locali PNL și PSD vor fi complici. Acesta explică abuzul în serviciu.

"Dacă va trece aceasta hotărâre o vom ataca și în instanță și vom depune și plângere penală, mai spune deputatul Ion.

 Pe acest teren, firma lui Ion Dumitrache poate construi un P+2 fără probleme, dacă astăzi hotărârea va fi votată, a conchis Stelian Ion.


Grupul consilierilor locali municipali USR Constanța susțin chiar în aceste momente o conferință de presă prilejuită de ședința de consiliu local ce va conține pe ordinea de zi proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac prin care se va supune la vot raportul de evaluare pentru vânzarea a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia.

În cursul zilei de ieri, USR Constanța a transmis o scrisoare deschisă către consilierii celorlalte formațiuni politice prin care le-a adus la cunoștință responsabilitatea funcției pe care o dețin și faptul că proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac reprezintă un abuz și contravine legislației în vigoare.

De asemenea, vă reamintim că la începutul acestei săptămâni, USR Constanța a lansat o petiție online prin care semnatarii îi cer primarului Vergil Chițac retragerea de pe ordinea de zi a proiectului. Petiția a strâns peste 1.139 de semnături.

Vânzarea unei suprafețe de 854 mp de plajă către firma preşedintelui PSD Constanța, Ion Dumitrache, încalcă principiile din metodologia de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului, adoptată în anul 2021 de Consiliul Local.

Ultima etapă a procesului de vânzare a plajei va fi votată astăzi și se bazează pe metodologia din HCL 293/2021.


Potrivit acesteia, susțin reprezentanții USR Constanța „nu pot face obiectul vânzării bunurile imobile care (…) au destinații speciale în conformitate cu prevederile Legii 18/1991, art. 2″.

Consilierii USR mai sustin ca societatea președintelui PSD nu ar avea dreptul la preemțiune decât pentru cel mult terenul de sub clădirea edificată în trecut de politician, care este de 480 mp, adică jumătate din suprafața de teren pe care SC Marina&Santis SRL vrea s-o cumpere de la Primărie.

La rândul său, deputatul USR, Stelian Ion, susține că și raportul de evaluare al terenului este viciat, deoarece grila comparație pentru evaluarea terenului a cuprins proprietăți din stațiunea Mamaia, ci din municipiul Constanța.

Vă reamintim, după ce în luna februarie 2023, în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, liberalii au făcut front comun cu social- democrații pentru oportunitatea vânzării unui teren din stațiunea Mamaia, astăzi în ședința de CLM va fi supus votului proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitație a terenului din stațiunea Mamaia societății controlate de Ion Dumitrache.

  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii