Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța le cere tuturor consilierilor locali să voteze împotriva proiectului ce vizează cumpărarea unei bucăți de plajă din Mamaia

ro

29 Mar, 2023 17:02 1871 Marime text
Sursa foto: facebook/USR Constanta

În atenţia tuturor consilierilor municipali locali,

Indiferent de viziunea politică pe care fiecare dintre partidele pe care le reprezentăm a manifestat-o în ultimii doi ani, în mare măsură am fost convinși că împărtășim scopul comun de a opri orice formă de abuz şi ilegalitate urbanistică şi, mai ales, de a nu călca pe urmele fostelor administraţii.
20 de ani de administrație sub conducerea lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu au lăsat urme adânci, negative și ireparabile legate de ceea ce înseamnă respectarea mediului și speram că ne îndreptăm către o abordare diferită, în care vânzările și retrocedările abuzive şi ilegale a spațiilor verzi sau a plajelor nu se vor mai repeta.
În ultima ședință ordinară de consiliu local, din luna februarie 2023, domnul primar Vergil Chiţac a considerat că este oportună vânzarea unei suprafețe de plajă din stațiunea Mamaia, și nu oricui, ci unei societăți comerciale deținută de șeful PSD Constanţa. Din păcate, cei mai mulţi dintre dumneavoastră aţi acordat un vot majoritar pentru acest demers cu vizibil caracter ilegal.
Aşa cum aţi putut observa ulterior, proiectul pe care l-aţi votat a generat reacții negative în rândul constănţenilor, care văd ce se întâmplă şi care s-au săturat de astfel de combinații ilegale nefaste pentru oraș şi pentru staţiunea Mamaia.
Joi, 30 martie 2023, va fi o nouă ședință de Consiliu Local Municipal, în cadrul căreia se află pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării, a caietului de sarcini și a raportului de evaluare prin care stabilește prețul suprafeței de plajă.
Aveţi acum șansa de a repara greșeala votului anterior și de a nu accepta vânzarea unui bun inalienabil.  În primul rând, trebuie să nu uitaţi că ați depus un jurământ la momentul investirii în Consiliul Local Municipal Constanţa, anume de a respecta Constituția și legile țării. Așadar, dacă veți merge la fața locului, veți constata faptul că terenul respectiv chiar este o bucată de plajă, situată în stațiunea Mamaia, or acest tip de bunuri nu poate fi vândut decât cu încălcarea Legii.
Faptul că acea suprafață de teren este menționată în acte ca având o altă destinație, reprezintă în sine un abuz și o ilegalitate, ce nu vă acoperă în niciun fel și nici nu vă dă dreptul să votați pentru vânzare.
Legile în vigoare spun clar că nu se poate vinde celui care are dreptul de preempţiune decât terenul aferent construcției şi, astfel, ne întrebăm, chiar vreți să vindeți dublu față de cât, teoretic, s-ar fi permis legal?
Constănţenii nu v-au trimis în Consiliul Local pentru a face jocurile liderilor partidelor pe care le reprezentaţi și, cu atât mai mult, nu prin vânzări de terenuri ce l-ar face până și pe condamnatul penal Radu Mazăre să vă felicite. În Consiliul Local Constanţa reprezentaţi interesele constănţenilor, nu pe cele ale şefilor dumneavoastră.
Prin urmare, în speranța că, în cele din urmă, veți găsi verticalitatea și independența necesară, vă îndemnăm să votați împotriva distrugerii plajelor stațiunii Mamaia.
 
 
Grupul consilierilor locali municipali USR Constanţa                                      Miercuri, 29 ianuarie, 2023
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii