Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:04 07 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Zi solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară 13 persoane aflate în dificultate au fost salvate, iar alte 1.440 au fost asistate medical. Unde au intervenit la Constanța

ro

09 Aug, 2022 10:56 563 Marime text


Intervenții IGSU, foto cu rol ilustrativ: IGSU În ultimele 24 de ore, echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.778 misiuni desfășurate de salvatori în data de 08.08.2022.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.439 de cazuri din totalul de 1.778 de situații de urgență gestionate).


De asemenea, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 113 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 219 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, o persoană și-a pierdut viața în județul Constanța., transmite IGSU. 


În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 13 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 28 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 6 mesaje de avertizare privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (1), Alba (1), Buzău (1), Brașov (1), Harghita (2); 3 mesaje privind avertizări meteorologice periculoase imediate transmise de către IGSU pentru județele Alba, Brașov, Harghita, Mureș, Sibiu; 19 mesaje privind avertizările hidro-meteorologice periculoase imediate, ce au vizat județele Alba (2), Arad (2), Bihor (1), Bistrița-Năsăud (3), Cluj (2), Caraș-Severin (1), Mureș (1), Timiș (4), Sibiu (2) și Satu Mare (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor ieșeni a avut loc ieri, pe raza municipiului Iași, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un tablou electric dintr-un imobil. Salvatorii sosiți la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta cu degajări masive de fum pe casa scării. În timpul acțiunii de stingere au fost evacuate aproximativ 60 de persoane. Incendiul a fost stins fără a fi înregistrate victime.

-Un eveniment rutier a avut loc ieri, în județul Constanța, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pe raza localității Ostrov pentru a gestiona urmările coliziunii dintre un microbuz și o remorcă. În urma impactului puternic au rezultat două victime, dintre care una a fost găsită decedată. Salvatorii au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celeilate persoane, ulterior aceasta fiind transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 344 de pompieri salvatori și 216 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai precizează sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii