Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius „Medicina este o facultate de elită a universităţii" (galerie foto)

ro

09 Apr, 2011 01:41 5198 Marime text

Universitatea_Ovidius_aniversare_facultatea_de_medicina_011.jpgFacultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius a împlinit ieri 21 de ani de existenţă. Cu această ocazie, a fost organizată o sesiune de comunicări ştiinţifice ale cadrelor didactice şi ale studenţilor. La festivitatea de deschidere a sesiunii au fost prezenţi profesori, medici şi studenţi. „Pe parcursul anilor, s-a dovedit că Facultatea de Medicină îşi îndeplineşte cu succes scopurile, cu toate că este loc de mai bine. Mă refer aici şi la blocarea posturilor cadrelor didactice", a declarat decanul Facultăţii de Medicină, prof. Petru Bordei. La rândul său, rectorul Universităţii Ovidius, profesorul universitar dr. Victor Ciupină, a ţinut să precizeze că, fără Facultatea de Medicină, oraşul Constanţa nu ar fi avut universitate. „Fără Facultatea de Medicină, Universitatea Ovidius nu ar fi fost atât de puternică. Dezvoltarea universităţii din Constanţa se datorează Facultăţii de Medicină. Prin această facultate, Constanţa va deveni un oraş al studenţilor. În acelaşi timp, ne gândim cu recunoştinţă la cei care au pus bazele acestei facultăţi, doctorul Vasile Sârbu, care a fost vârful de lance al Comitetului de iniţiativă cetăţenească în anul 1991, când a fost înfiinţată Facultatea de Medicină. Azi, Facultatea de Medicină este o facultate de elită a universităţii, iar lângă ea s-au adunat celelalte facultăţi.

Ovidius_2.jpgFacultatea de Medicină va prezenta şi în continuare succese. Trebuie să fim mereu apţi pentru a face faţă concurenţilor, atât la nivel naţional, cât şi la nivel mondial", a subliniat prof. univ. dr. Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius. În ceea ce priveşte planurile de viitor, prorectorul dr. Vasile Sârbu a subliniat că trebuie să se pună un accent mai mare pe segmentul de cercetare. „Facultatea de Medicină are un moment dificil în a-şi proiecta viitorul ca instituţie de învăţământ. În prezent, se remodelează şi conceptul de învăţământ superior în ţara noastră. Universitatea Ovidius va fi o universitate de cercetări avansate şi vor fi departamente care vor înlocui catedrele actuale. În acest context, îi rog pe colegii mei să înceapă proiectele de cercetare cât mai repede posibil. Totodată, trebuie regândită şi colaborarea cu Spitalului Judeţean Constanţa, în condiţiile în care 60% din actul de învăţământ se desfăşoară în spital, astfel încât să se facă cercetare", a concluzionat Vasile Sârbu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • miruna 02 Jul, 2011 12:11 Facultatea de Medicina de la Ovidius,din anul 2003 si pana in prezent a devenit o facultate de scos securisti cu patalama de doctori sub obladuirea lui Bordei Petru!asta este realitatea