Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimele de la Colectiv ar urma să primească ajutor pe viață pentru tratamente și intervenții (document)

ro

01 Nov, 2019 00:00 1672 Marime text
La Senat, a fost publicată în dezbatere publică propunerea legislativă pentru modificarea și completarea articolului 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.56 din 25 noiembrie 2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București.

Prin ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 aprobată prin Legea nr. 32/2016 și ulterior modificată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2018, s-a prevăzut plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București, măsuri aplicabile numai pentru perioada 2015-2020.

După patru ani de suferință și intervenții chirurgicale. Cicatricile hipertrofice post-combustionale impun continuarea tratamentului medical în centrele specializate din țară sau din străinătate.

Întreruperea tratamentului ca urmare a nefinanțării lui în continuare, de către Statul român este de natură să pună în pericol procesul de vindecare a victimelor întrucât sechelele produse de arsuri sunt atât de grave încât pot cauza morbiditate, reduc șansele revenirii în viața socială ori la muncă ca persoane active și autonome, iar efectele psihologice asupra tinerilor – victime sunt devastatoare.
Acum o lună, supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv au solicitat Guvernului României, într-o scrisoare deschisă, să le asigure sprijin pe viață, și nu doar până la sfârșitul anului 2020, prin plata tratamentelor, intervențiilor chirurgicale, proceduririlor de recuperare, în străinătate și în țară. 
Astfel, Senatul României a depus acest proiect menționat mai sus în dezbatere publică pentru prelungirea ajutorului acordat de Statul Român către supraviețuitorii Colectiv pentru restul vieții lor. 

Citește și:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii