Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:01 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Primăria Constanța pentru Ovidius Park! Iată planurile de amenajare

ro

29 Jan, 2020 00:00 3827 Marime text

Universitatea „Ovidius“ Constanța a primit autorizație de construire de la Primăria municipiului Constanța privind amenajarea spațiilor verzi și a mobilierului urban pentru Ovidius Park. Conform portalului municipalității, a fost eliberată la data de 27 ianuarie 2020 autorizația de construcție nr. 179 pentru Universitatea „Ovidius“ Constanța, pentru proiectul menționat.


„Eliberarea autorizației de construire înseamnă un nou pas pentru a realiza Ovidius Park. A fost o muncă de echipă, efortul fiind comun al Universității Ovidius, al Asociației Constanța Restart și al echipei de arhitecți care ne-au sprijinit în realizarea proiectului. Din câte cunosc, este prima autorizație de construire emisă pentru realizarea unui parc după 1990, iar Ovidius Park se va construi exclusiv din fonduri private, mai exact cu ajutorul sponsorilor. Urmează etapa a doua, la fel de dificilă, respectiv edificarea aleilor, montarea mobilierului urban, a iluminatului public, dar și înlocuirea copacilor uscați după acțiunea de plantare din 23 martie 2019. Evident, vom avea nevoie de sprijinul sponsorilor și cred că există o energie pozitivă în legătură cu acest proiect, motiv pentru care vom avea, în continuare, sponsori inimoși alături de noi. Mulțumesc echipei de arhitecți care s-a implicat și ne-a ajutat, dar și autorității locale care a emis autorizația de construire în interiorul termenelor prevăzute de lege”, a spus Cătălin Filișan.


Cătălin Filișan, de la Asociația Constanța Restart, a condus o echipă de sute de persoane care au plantat pe 23 martie 2019 200 de copaci în fața Universității „Ovidius“, zonă care va contura viitorul parc din municipiul Constanța. Aproape 1.000 de voluntari au răspuns prezent iniţiativei Asociaţiei Constanţa Restart şi au dat o mână de ajutor la naşterea celui mai nou parc al oraşului, Ovidius Park sau parcul cu tei.
„Toate acțiunile Constanța Restart nu au un scop politic și este exclusă orice fel de candidatură”, a mai subliniat avocatul Cătălin Filișan.


Zona în care au fost plantați cei 200 de copaci se află în fața Corpului B - Facultatea de Medicină din Campusul UOC pe un teren de aprox. 1,2 hectare. „Tot parcul va fi înconjurat de 105 tei. Iar în centru va fi un stejar roșu, care peste mulți ani sperăm să domine tot parcul. Va fi deschis tuturor constănțenilor, dar mai ales studenților din Campus. Nu facem un spital sau un metru de autostradă, ci un parc într-un oraș care are mare nevoie de o astfel de zonă verde. Facem un parc exclusiv cu ajutorul sponsorilor și al voluntarilor", a declarat președintele Constanța Restart, av. Cătălin Filișan, la acea dată.


Citește și:

LIVE VIDEO-TEXT UPDATE. Asociația Constanța Restart și Universitatea Ovidius Constanța pun astăzi bazele Ovidius Park (galerie foto+video)

Ovidius Park Constanța beneficiază de cel mai modern sistem de irigat (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii