Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:20 15 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidius Park Constanța beneficiază de cel mai modern sistem de irigat (galerie foto)

ro

25 Apr, 2019 17:29 1598 Marime text
Începând de astăzi, Ovidius Park, amplasat în fața Corpului B - Facultatea de Medicină din Campusul Universității Ovidius Constanța, beneficiază de un sistem de irigat, considerat cel mai modern în acest moment. 

"La o lună de la plantarea celor 200 de copaci am reușit să punem în funcțiune cel mai modern sistem de irigat. Constanța Restart și Universitatea Ovidius, parteneri în acest proiect unic, au facut imposibilul posibil. Tot parcul este acum udat cu un sistem subteran automatizat, extrem de eficient și economic. Mulțumim domnului Gabriel Angelescu, specialistul nostru care a realizat sistemul de irigat", susține inițiatorul proiectului Ovidius Park, decanul Baroului Constanța, avocat Cătălin Filișan.

„Urmează ca până în toamnă să realizăm aleile, băncile și sistemul de iluminat. Vom folosi numai materiale ecologice și de cea mai bună calitate. Nu vom face niciun compromis în ceea ce privește calitatea” - a mai adăugat Cătălin Filișan. 


Reamintim că, în data de 23 martie 2019 s-a desfășurat acțiunea de plantare a unui număr de 200 copaci în Campusul Universității Ovidius Constanța - Facultatea de Medicină. 
 
Zona în care au fost plantați cei 200 de copaci se află în fața Corpului B - Facultatea de Medicină din Campusul UOC pe un teren de aprox. 1,2 hectare.

 „Tot parcul va fi înconjurat de 105 tei. Iar în centru va fi un stejar roșu care peste mulți ani sperăm să domine tot parcul. Va fi deschis tuturor constănțenilor dar mai ales studenților din Campus. Nu facem un spital sau 1 m de autostradă, ci un parc într-un oraș care are mare nevoie de o astfel de zona de verde. Facem un parc exclusiv cu ajutorul sponsorilor și al voluntarilor", a declarat președintele Constanța Restart, Av. Cătălin Filișan la acea dată.               


Voluntarii au plantat: tei, mesteceni, thuya, molizi, stejar roșu, prunus pisardi. Copacii au fost achiziționați din Pepiniera ROMSILVA Agigea, sunt perfect aclimatizați, au o înălțime de 2-4m și o grosime a tulpinii de 8-12 cm (cu excepția molizilor care au o înălțime de aprox. 4 metri).

Citește și: 

LIVE VIDEO-TEXT UPDATE. Asociația Constanța Restart și Universitatea Ovidius Constanța pun astăzi bazele Ovidius Park (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii