Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcul Ovidius este inaugurat, de către Constanța Restart, pe 5 iunie, de Ziua Mediului

ro

04 Jun, 2021 10:19 6175 Marime text
  • Pe 5 iunie, de Ziua Mediului, se inaugureaza Parcul Ovidius
Asociația Constanța Restart și Universitatea Ovidius Constanta organizează sâmbătă, 5 iunie, de la ora 12, evenimentul de inaugurare a Parcului Ovidius situat în Campusul Universității Ovidius Constanța.

Amintim că Universitatea „Ovidius“ Constanța a primit autorizație de construire de la Primăria municipiului Constanța privind amenajarea spațiilor verzi și a mobilierului urban pentru Ovidius Park,acum aproximativ un an. Conform portalului municipalității, a fost eliberată la data de 27 ianuarie 2020 autorizația de construcție nr. 179 pentru Universitatea „Ovidius“ Constanța, pentru proiectul menționat.

Cătălin Filișan, de la Asociația Constanța Restart, a condus o echipă de sute de persoane care au plantat pe 23 martie 2019 200 de copaci în fața Universității „Ovidius“, zonă care va contura viitorul parc din municipiul Constanța. Aproape 1.000 de voluntari au răspuns prezent iniţiativei Asociaţiei Constanţa Restart şi au dat o mână de ajutor la naşterea celui mai nou parc al oraşului, Ovidius Park sau parcul cu tei.

„Toate acțiunile Constanța Restart nu au un scop politic și este exclusă orice fel de candidatură”, a mai subliniat avocatul Cătălin Filișan.

Zona în care au fost plantați cei 200 de copaci se află în fața Corpului B - Facultatea de Medicină din Campusul UOC pe un teren de aprox. 1,2 hectare.

„Tot parcul va fi înconjurat de 105 tei. Iar în centru va fi un stejar roșu, care peste mulți ani sperăm să domine tot parcul. Va fi deschis tuturor constănțenilor, dar mai ales studenților din Campus. Nu facem un spital sau un metru de autostradă, ci un parc într-un oraș care are mare nevoie de o astfel de zonă verde. Facem un parc exclusiv cu ajutorul sponsorilor și al voluntarilor", a declarat președintele Constanța Restart, av. Cătălin Filișan, la acea dată.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Grig 04 Jun, 2021 17:40 Cel mai frumos parc din oraș!