Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:00 14 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou examen medical obligatoriu pentru viitorii șoferi

ro

12 Oct, 2019 10:15 6757 Marime text

Un proiect lansat recent în dezbaterea publică prevede introducerea un nou examen medical pentru viitori șoferi. Dacă aceștia nu vor reuși să treacă examenul, vor fi declarați inapți pentru conducerea autovehiculelor.

Un proiect de lege a fost publicat pe pagina Ministerului Sănătății, care anunța că cei care doresc să devină șoferi profesioniști, vor fi nevoiți să facă un control pneumologic. Controlul pneumologic, ajută la identificarea riscului de apnee în somn, și se realizează doar pentru cei care doresc să devină șoferi pentru grupa II. Dacă candidatul ca fi declarat apt, va putea să conducă autovehiculul, dar dacă este declarat inapt, atunci nu va avea voie să conducă niciun autovehicul, scrie romaniatv.net.

Legislația nouă prevede ca fișa medicală pentru obținerea permisului să conțină examene de specialitate la medicina internă, ortopedie și traumatologie, neurologie psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie. De asemenea, persoanele care doresc să obțină permis de categoria II, C.,C.E.,C.1,C1E,D,DE,D1E, Tr, Tv, să facă și un examen la specialitate de pneumologie.

Creșterea valabilității examenului medical, de la 6 luni, la 1 an, în cazul tuturor categoriilor de obține a permisului de conducere. 

Dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este acordat în baza unui examen ce include o probă teoretică și o probă practică, potrivit legislației în vigoare. În acest sens, cei care vor să obțină permisul auto trebuie să urmeze cursuri de pregătire teoretică și practică în cadrul unei școli de șoferi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii