Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluția, pe masa autorităților Ce se întâmplă cu cei care au făcut școala de șoferi, dar nu au mai dat examenul auto (document)

ro

14 May, 2020 00:00 2989 Marime text

Soluție pentru tinerii care vor să își ia permisul! Ministerul Afacerilor Interne vine cu un proiect în sprijinul celor care au finalizat cursurile de pregătire teoretică și practică pentru obținerea permisului auto.

Aceștia se vor putea folosi de ele cu cel puțin 60 de zile în plus față de valabilitatea obișnuită, în contextul epidemiei de coronavirus, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică la MAI. Proiectul de HG publicat pe site-ul MAI ar putea modifica regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002, potrivit căruia cursurile de pregătire teoretică și practică pentru susținerea examenului de obținere a permisului de conducere sunt valabile un an de la data absolvirii.
Valabilitatea de un an de zile ar putea fi prelungită conform perioadelor în care a fost instituită starea de urgență, precum și stărea de alertă. Asta înseamnă că, pentru examenul auto, viitorii șoferi vor putea folosi cursurile de pregătire teoretică și practică mai mult cu 60 de zile, însemând starea de ugență din România, cât și perioada în care ne vom afla în stare de alertă, după ce va intra în vigoare.
În această perioadă, la nivel național erau programați pentru susținerea probei practice 72.456 de candidați, iar în perioada imediat următoare, respectiv 18.05-15.06.2020, sunt programați 10.248 de candidați.

Având în vedere că în perioada stării de urgență, persoanele programate nu s-au putut prezenta pentru susținerea probei practice din motive independente de voința lor, precum și faptul că suspendarea activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere în această perioadă va conduce la un aflux sporit de cetățeni care vor adresa solicitări pentru asigurarea acestor servicii odată cu reluarea activității de examinare, pentru evitarea deficiențelor care ar putea afecta calitatea activității serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor și implicit imaginea instituțională, se impune reglementarea prelungirii valabilității cursului de pregătire teoretică şi practică în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii