Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu instructorul auto Gabriel Afloarei, un perfecționist care și-a transformat pasiunea în afacere Obținerea permisului auto și provocările pandemiei

ro

24 Jul, 2020 00:00 5005 Marime text

 
1. Dețineți una din cele peste 50 de școli de șoferi din Constanța, cu o rată apreciabilă de reușite la examenul pentru permis. De când funcționați și cum v-a venit ideea acestei afaceri?

Școala de șoferi Deluxe Auto Club funcționează din 2017, iar ideea de a deschide o școală de șoferi a venit odată cu trecerea timpului și a acumulării a peste 10 ani de experiență în pregătirea cursanților pentru obținerea permisului auto la categoria B.
 
2. Criza pandemică de anul acesta a venit cu provocări pentru toată lumea. Ce a însemnat ea pentru școala dumneavoastră?

În primul rând, pandemia a venit cu suspendarea activității pe perioada stării de urgență. Această situație a atras pentru noi costuri ridicate cu salariile angajaților, chirie, utilități etc. Reluarea activității a presupus luarea măsurilor de siguranță privind distanțarea socială, am redus numărul elevilor din sală de legislatie de la 25 la 10 elevi pe serie, păstrând astfel distanța minimă de 1,5 metri între cursanți, am dotat școala cu dezinfectant, lampa UV pentru dezinfectare periodică, covoraș dezinfectant etc. De asemenea, la efectuarea orelor practice, atât elevii, cât și instructorul auto, trebuie să folosească masca și mănuși de unică folosință, vor fi termoscanați cu termometrul cu infraroșu pentru temperatura și se vor dezinfecta periodic mașinile.
 
3.  Care sunt atributele principale ale unui instructor auto de succes? Oricine poate deveni instructor?

Cred că oricine își dorește și crede că are abilitățile, răbdarea și perseverența necesară să lucreze cu începători poate fi un bun mentor pentru viitorii conducători auto.
 
4.  Din experiența dumneavoastră, ce categorie de elevi deprind mai repede și mai bine instruirea practică și teoretică ? Aveți vreo categorie preferată ?

Cred că tinerii au cea mai bună coordonare, dexteritate și deprindere asupra însușirii abilităților de stăpânire practică a autoturismului. Bineînțeles, oricine își dorește, e suficient de motivat și exersează perseverent poate obține permisul auto.
 
5. Examenul pentru obținerea permisului categ.B pare a fi, astăzi, mult mai dificil decât în urmă cu ceva ani. E doar o impresie sau e adevărat ?

Într-adevăr, examenul pentru obținerea permisului categoria B este mult mai dificil astăzi decât în urmă cu 10-20 de ani. În primul rând, traficul a sporit considerabil, iar în al doilea rând, timpul de examinare a crescut de la 10-15 minute la minim 25-30 de minute.
 
6. Care sunt cele mai mari satisfacții ale meseriei/afacerii dvs ?
Satisfacția este pe măsură, odata ce elevul a reușit să dobândească permisul auto. Este o confirmare că tot efortul și munca depusă au fost eficiente.
 
Vă mulțumim și vă dorim succes, răbdare și putere de munca !
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii