Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Sancțiuni de peste 5.000 de lei aplicate de jandarmi în ultimul weekend

ro

27 Feb, 2023 13:20 919 Marime text


În ultimul weekend, jandarmii tulceni din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 de lei.
 
Conform IJJ Tulcea, în această perioadă, jandarmii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 avertismente, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, dar și Legii nr.54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic.
 
Astfel, o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru desfășurarea unei activități de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic, respectiv pe carosabil.
 

„Cu această ocazie, atragem atenția că activitățile de picnic se pot derula, conform Legii 54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic, în zone special amenajate, dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă. Conform legii în vigoare, cei care desfășoară activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activități, vor fi  sancționați cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei”, transmit reprezentanți ai IJJ Tulcea.

 
Alte sancțiuni aplicate de jandarmi au fost:
 
  • 12 sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice
  • două sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru provocarea la scandal în locuri publice
  • două sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alarmarea organelor de menținere a ordinii publice fără motiv întemeiat
  • o sancțiune contravențională a fost aplicată pentru tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote
 
De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea a patru infracțiuni (lovirea sau alte violențe, furtul și violența în familie) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.
 
Citește și:
Caz șocant la Spitalul din Tulcea! Incredibil ce au găsit agenții de pază asupra unui bărbat din Constanța, internat la secția de chirurgie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii