Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:53 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transelectrica - Sucursala Constanţa, obligată de CNSC să reia o licitaţie (documente)

ro

22 May, 2015 00:00 1896 Marime text
Gemini Trade DDD SRL, firma controlată de Taşcu şi Dincă Bîrzu, având ca principal obiect de activitate „alte activităţi de curăţenie“, a câştigat contestaţia depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Consiliul a emis decizia nr. 650/C3/552 din 14.05.2015, se arată pe licitatiapublica.ro. Prin contestaţia nr. 2044/09.04.2015 depusă la CNSC, Gemini Trade DDD SRL, din Constanţa, contesta rezultatul procedurii de atribuire nr. 4556/07.04.2015 pentru lotul 2 - „Servicii de dezinsecţie“-, emisă de Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ SA, sucursala de transport Constanţa, solicitând: 1. anularea comunicării rezultatului procedurii de atribuire nr. 4556/07.04.2015, pentru lotul 2, „servicii de dezinsecţie“; 2. Anularea deciziei de stabilire a ofertei câştigătoare pentru lotul 2, comunicată prin adresa nr. 4556/07.04.2015; şi 3. Anularea raportului procedurii pentru lotul 2, „Servicii de dezinsecţie“, şi obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii de atribuire, în sensul reevaluării ofertelor declarate admisibile. Şi societatea tulceană Terra Clean Service SRL a înaintat CNSC-ului cerere de intervenţie în interes propriu, solicitând respingerea contestaţiei nr. 2044/09.04.2015 depusă de Gemini Trade şi menţinerea deciziei autorităţii contractante, care desemnase conformă şi câştigătoare oferta SC Terra Clean Service SRL.

Analizând cele două solicitări, CNSC a decis să admită contestaţia firmei din Constanţa, deţinută de asociaţii Taşcu şi Dincă Bîrzu, anulând raportul procedurii 4554/07.04.2015 în partea dedicată lotului 2 şi încuviinţând în principiu cererea depusă de Terra Clean Service SRL, însă a respins ca nefondată cererea de intervenţie accesorie a firmei tulcene. Potrivit deciziei, CNSC „obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să reanalizeze oferta depusă de SC Terra Clean Service SRL pentru lotul 2, cu respectarea dispoziţiilor legale şi a celor evocate în motivare“. Astfel, CNSC a hotărât continuarea procedurii de achiziţie publică pentru lotul 2, cu respectarea celor decise, măsura fiind una obligatorie. Totuşi, s-a făcut precizarea: „Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de zece zile de la comunicare“, aşa cum se arată în decizia nr. 650/C3/552 a CNSC.

Gemini Trade DDD şi contractele la Romsilva

Cine sunt însă cele două firme care se „războiesc“ pentru contractul de la Transelectrica, Sucursala Constanţa? Pe de o parte, este firma cu sediul în Constanţa, Gemini Trade DDD, o obişnuită a contractelor pe bani publici. Firma şi-a adjudecat anul acesta un contract cu Romsilva, pentru Herghelia Mangalia, contra sumei de 13.500 de lei, iar de la Transelectrica a obţinut un contract, tot pentru deratizare şi dezinsecţie, contra sumei de 20.421,76 de lei. Firma a avut de-a lungul timpului contracte şi cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timişoara, dar în special cu Transelectrica. Gemini Trade DDD este controlată de Taşcu şi Dincă Bîrzu, în proporţii egale, ambii fiind şi administratori. Firma cu sediul în Constanţa, strada Emil Racoviţă, având un capital social de 500 de lei, raporta la sfârşitul lui 2013 o cifră de afaceri de 1.328.673 de lei şi un profit net de 546.674 de lei, având un număr de 15 salariaţi. La data de 31 martie 2015, firma declara, potrivit Vrăjitorul.eu, obligaţii către bugetul de stat constituite în anii fiscali precedenţi în sumă de 107.251 de lei.
 
Citeşte şi:

Gemini Trade DDD SRL, firma care alungă dăunătorii şi rozătoarele de la Herghelia Mangalia (document)
 
Gemini Trade DDD SRL asigură serviciile de deratizare şi dezinsecţie pentru Sucursala de Transport Constanţa (document)
 
Cine face curăţenie la Herghelia Mangalia Gemini Trade DDD SRL a încheiat contractul cu Romsilva
 
Terra Clean şi curăţenia la DSP Constanţa
 
Cealaltă firmă, Terra Clean SRL, având sediul în Tulcea, sat Malcoci, îi are ca asociaţi pe Anamaria Ciocîrlan şi Mircea Ciocîrlan, ambii fiind asociaţi şi administratori. Firma înfiinţată în 2008 se ocupă de „activităţi generale de curăţenie a clădirilor“. Societatea, ce are un capital subscris de 200 de lei, declara, în decembrie 2013, o cifră de afaceri de 790.036 de lei, un profit net de doar 360 de lei şi 47 de salariaţi. Potrivit Vrăjitorul.eu, firma înregistra, la 31 decembrie 2013, obligaţii către bugetul de stat în sumă de 58 de lei. Şi această firmă are la activ mai multe licitaţii adjudecate. Firma se ocupă de servicii de curăţenie la sediile Curţii de Conturi a României şi ale Autorităţii de Audit, pentru care a luat anul acesta peste 160.000 de lei, dar şi de servicii de curăţenie la sediul din Iaşi al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, la ANIF - Unitatea centrală şi filialele judeţene, la SC Transport Public SA Tulcea, la Biroul Român de Metrologie Legală, la DGRFP Constanţa, la Consiliul Judeţean Tulcea în 2012, dar şi la Transelectrica, în anul 2014. De altfel, firma a depus şi ea anul trecut o contestaţie la CNSC, prin care organismul de control a obligat DSP Constanţa să reia licitaţia.
 
Citeşte şi

CNSC a dispus reluarea licitaţiei: Sediile DSP Constanţa rămân nemăturate şi neigienizate (document)
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vedea anunţul licitaţiei şi decizia CNSC la care se face referire în text.

Sursa foto: adulmec.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii