Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

The Economist a desemnat „ţara anului 2023!

ro

21 Dec, 2023 12:48 839 Marime text
foto: Pexels
The Economist a desemnat „ţara anului 2023”. Este vorba despre Grecia. 

Ucraina, dar şi Republica Moldova au fost luate din nou în calcul de revista The Economist pentru a fi desemnate „ţara anului 2023”.

„Istoricii nu vor privi înapoi la 2023 ca la un an fericit pentru omenire. Au izbucnit războaie, au fost instaurate regimuri autocratice, iar în multe ţări oamenii puternici au încălcat legile şi au îngrădit libertăţile. Acesta este fundalul sumbru al premiului nostru anual «ţara anului». Dacă premiul nostru ar fi fost pentru rezistenţa oamenilor obişnuiţi în faţa ororii, ar fi existat o mulţime de candidaţi, de la palestinienii şi israelienii în conflictul lor acerb până la sudanezii care fug în timp ce ţara lor face implozie.

Cu toate acestea, de când am început să desemnăm ţara anului, în 2013, am căutat să recunoaştem ceva diferit: locul care s-a îmbunătăţit cel mai mult”, explică The Economist.

„Căutarea unui punct luminos într-o lume sumbră i-a determinat pe unii dintre membrii personalului nostru să dispere şi să propună Barbie Land, utopia roz fictivă a unui blockbuster de la Hollywood”, notează publicaţia, cu umor. „Dar, în viaţa reală, există două seturi de ţări care merită să fie recunoscute în 2023”, arată The Economist.


Citește și:

GreciaBonus pentru cetățenii care raportează evaziunea fiscală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii