Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grecia Bonus pentru cetățenii care raportează evaziunea fiscală

ro

31 Oct, 2023 16:57 819 Marime text

Sursa foto: Pexels


 
  • Un bonus de până la 3.000 de euro este promis plătitorilor de taxe din Grecia care identifică evazionişti, scanând chitanţele prin aplicaţia "appodixi" (care permite cetăţenilor să verifice autenticitatea şi conţinutul chitanţelor de la casele de marcat) şi descoperă că acestea fie nu sunt autentice, fie nu au fost transmise Autorităţii Independente pentru Venituri Publice (AADE), informează publicaţia elenă Ekathimerini, citată de Agerpres.

Acest bonus va fi inclus la proiectul de lege menit să reducă evaziunea fiscală, care va fi prezentat marţi cabinetului.

Conform datelor AADE, peste 235.000 de cetăţeni au descărcat deja aplicaţia iar numărul acestora ar urma să crească după anunţarea acordării "bonusului". Din ziua în care a fost activată aplicaţia, au fost transmise 135.000 de plângeri, din care 75.000 anonime şi 60.000 cu numele trimiţătorului, mai transmite Agerpres.

În plus, Ministerul Economiei şi AADE au prezentat luni o altă platformă "pentru plângerile cetăţenilor", disponibilă pe portalul digital myAADE, prin care părţile interesate pot transmite automat plângerile şi informaţiile lor, cu precizarea numelui sau în mod anonim, pe diverse teme: corupţie, evaziune fiscală şi încălcări ale dispoziţiilor vamale, potrivit sursei. 

Citește și
Numărul turiștilor străini atinge un nivel record într-o destinație mediteraneană, în ciuda incendiilor și caniculei!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii