Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 21 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației - „Accesul copiilor la rețelele de socializare cu acordul părinților, un lucru bun“

ro

21 May, 2025 14:15 143 Marime text
Foto: Facebook/Daniela DavidMinistrul interimar al Educației și Cercetării, Daniel David, a declarat miercuri că accesul copiilor pe rețelele de socializare, până la o anumită vârstă, doar cu acordul părinților, este un lucru bun, conform Agrepres.ro

'Doar cu acordul părinților (accesul copiilor la rețelele de socializare - n.r.) mi se pare un lucru bun. Eu cred că și acum avem multe rețele de socializare pe care nu poți să-ți faci cont decât cu acordul părinților, dar dacă se face ilegal, părintele trebuie să fie atent ce se întâmplă cu copiii lui', a afirmat Daniel David.


El a precizat că în urmă cu aproximativ 20 de ani expunerea la ecrane era interzisă de medici sau psihologi, dar acest lucru nu este bun în prezent, 'în plină revoluție industrială'.

'Vă rog să vă uitați și voi în urmă cu vreo 20 de ani ce standarde au făcut diverse asociații, care erau ba psihologi, ba medici, în care interziceau, de exemplu, expunerea la ecran până la vârste destul de mari, și după 15-20 de ani, când au început să apară studiile și datele că dacă nu ai expunere la ecran când ești în plină revoluție industrială, pierzi avantaje competitive, au spus 'Da, ok, într-adevăr atunci am fost foarte conservatori'. Pot să înțeleg lucrul ăsta. Ai fost conservator că te-ai temut, n-ai știut ce va fi, acum ai date, am flexibilizat lucrurile. Aș vrea să văd teama asta care apare acum, din nou, pe ce date se bazează, pentru că dacă iarăși este una cu hei-rupul în care blocăm și închidem lucrurile, nu știu dacă o să ne ajute ca peste 10 ani să vedem că am greșit, și în ăștia zece ani copiii au pierdut avantaje competitive', a explicat ministrul.


Daniel David a fost de părere că neintroducerea gaming-ului în metodele de predare, ca metodă alternativă față de cele clasice, nu este un lucru benefic.

'Am văzut că unii se sperie de gaming în metodele de predare. Repet, dacă nu introducem astfel de metode, alături de cele clasice, nu ca alternativă, mă tem că devenim rezervații educaționale', a mai spus David. 

Agrepres.ro 

Citește și: 

Ministrul Educației nu este de acord cu Evaluarea Națională doar la Limba Română și Matematică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii