Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SPIT Constanța pune la dispoziția contribuabililor mai multe servicii online

ro

16 Oct, 2020 13:43 1586 Marime text
Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța pune la dispoziția contribuabililor servicii online ce pot fi accesate pe site-ul www.spit-ct.ro, dezvoltate în scopul eficientizării procesului de soluționare a cerințelor cetățenilor și evitării deplasării la ghișeele instituției în contextul epidemiei cu noul coronavirus COVID-19.

Astfel, contribuabilii au posibilitatea de a obține certificatul de atestare fiscală online pentru orice scop, iar începând cu acest an, inclusiv pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile.

Certificatul de atestare fiscală online se poate obține accesând linkul www.spit-ct.ro, la secțiunea “Servicii online/Certificat fiscal cu autentificare”.

În situația în care nu dețin drept de utilizator și parolă, contribuabilii pot depune o cerere pe site-ul instituției accesând link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx#tabCerereDeInscriere.

Certificatele de atestare fiscală pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile se eliberează numai dacă proprietarul bunului achită, în conformitate cu art. 159 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, toate obligațiile de plată restante și scadente datorate bugetului local al Municipiului Constanța. Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul acestuia trebuie să achite impozitul datorat pentru întreg anul.

Cererile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală vor fi înregistrate în sistem, iar certificatele de atestare fiscală vor fi publicate în termen de 48 de ore de la depunerea cererii. Pentru cele solicitate în regim de urgență, respectiv 24 de ore de la depunerea cererii, contribuabilii trebuie să achite taxa de urgență în cuantum de 23 de lei.

Instituția precizează faptul că certificatele fiscale vor fi semnate electronic, aflându-se sub protecția Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată și vor produce aceleași efecte ca și actul în forma fizică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii