Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:14 20 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major General s-a întâlnit cu şeful Forţelor Terestre din SUA

ro

09 Aug, 2017 18:00 1317 Marime text
Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a avut miercuri, 9 august, în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, o întrevedere cu generalul Mark Milley, şeful Forţelor Terestre din Statele Unite ale Americii, aflat în vizită în țara noastră.
 
Pe timpul întâlnirii au fost abordate subiecte referitoare la demersurile de integrare și sincronizare a eforturilor de instruire la nivel naţional cu iniţiativele regionale ale SUA, precum şi cu cele din cadrul NATO, operaţionalizarea unităţilor destinate NATO, precum şi despre programele de modernizare a forţelor armate române şi identificarea unor modalităţi de sprijin în acest sens.
 
Generalul Ciucă a subliniat că dezvoltarea parteneriatului strategic româno-american, cu importante dimensiuni în plan militar, reprezintă un obiectiv major asumat la nivel naţional.
 
Vizita şefului Forţelor Terestre ale SUA a avut drept scop evaluarea bilaterală a activităţilor de cooperare militară la nivelul forţelor terestre cât şi identificarea unor noi domenii de interes conform angajamentelor internaţionale.

Sursa foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciuca

Ti-a placut articolul?

Comentarii