Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sefi de deconcentrate si politicieni absenti de Ziua Nationala

ro

03 Dec, 2007 00:00 1174 Marime text

Din anul 1990, 1 Decembrie este sarbatorita ca Ziua Nationala a Romaniei. Si in acest an, autoritatile constantene au marcat evenimentul printr-o suita diversa de actiuni.

In acest an s-au implinit 89 de ani de cand Marea Adunare Nationala proclama, in rezolutia votata, o serie de idei si principii democratice. Ca in fiecare an, Ziua de 1 Decembrie a adunat pe platoul din fata Prefecturii numerosi constanteni. Ei au asistat la defilarea Garzii de Onoare a Comandamentului Flotei Navale si la alte manifestari cultural-artistice si sportive devenite traditionale. Evident, la manifestare au fost invitati sa participe toti sefii institutiilor deconcentrate, reprezentanti ai partidelor politice, ai autoritatilor locale si judetene, parlamentari, etc. Insa cum Ziua Nationala a Romaniei a picat intr-o zi de sambata, multi dintre cei invitati nu s-au sinchisit sa vina. Ca de obicei, Consiliul Judetean Constanta a fost reprezentat de secretarul general, Mariana Belu, iar Primaria Constanta de acelasi director, Petrica Munteanu. In schimb, Ministerul Administratiei si-a trimis reprezentant in persoana secretarului de stat Remus Baciu. Nici parlamentarii nu s-au inghesuit pe platoul din fata Prefecturii, exceptie facand liberalii Puiu Hasotti, Gheorghe Dragomir si Andrian Mihei, si deputatul UDTTMR Amet Aledin. Nici sefii unor institutii deconcentrate nu si-au stricat sambata pentru a participa la actiunile prilejuite de 1 Decembrie, printre cei ce nu i-am zarit numarandu-se Marius Enescu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Liviu Mocanu, seful Casei Judeteana de Asigurari de Sanatate, Grigore Mertoiu, director Directia Sanitar Veterinara si altii. Armata a ramas singurul domeniu de activitate ce marcheaza asa cum se cuvine Ziua Nationala a Romaniei. Toate navele militare au arborat Marele Pavoaz, iar navele comerciale (n.r. romane sau straine) ancorate in Portul Constanta au ridicat steagul Romaniei. De altfel, la toate sediile institutiilor de stat si nu numai drapelul national era arborat, semn ca ziua 1 Decembrie constituie o data importanta in istoria si evolutia ulterioara a tarii.

Surprize pentru navodareni

Pentru a sarbatori cum se cuvine ziua nationala, administratia publica locala din Navodari a pregatit o serie de surprize localnicilor si nu numai lor. Partea festiva a manifestarilor s-a derulat la troita din centrul orasului unde navodarenii au putut urmari parada militara si slujba oficiata de toti preotii din urbe. Depunerile de coroane de flori au fost urmate de alocutiuni sustinute de reprezentanti ai autoritatilor publice locale, veterani de razboi, politie si partide politice. Pentru cei ce au vrut sa sarbatoreasca tipic romaneste, Primaria a pregatit 2000 de portii de fasole cu costita, mancare ce a fost stropita cu vin fiert. De Ziua Nationala a Romaniei, Primaria Navodari a premiat 14 veterani de razboi si a reconfirmat casatoria a 20 de cupluri ce au implinit peste 40 de ani din casnicie.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii