Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pregătește terenul pentru construcția noului CET Electrocentrale Constanța vrea să obțină avize și autorizații pentru dezmembrarea și dezafectarea echipamentelor și instalațiilor grupurilor energetice

ro

03 Jan, 2024 17:00 3090 Marime text
  • Electrocentrale Constanta SA organizează achiziție publică în vederea întocmirii documentației tehnice pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare în vederea dezmembrării și dezafectării echipamentelor și instalațiilor aferente grupurilor energetice nr.1 si 2, CAF nr.1 – 100 Gcal/h și CAI nr.4 – 105 t/h aparținând societății
  • Valoarea estimată a contractului este de 260.000 lei
  • Termenul de finalizare a documentațiilor este 180 de zile de la semnarea contractului, potrivit anunțului lansat de societate pe SEAP
  • Ofertele vor vor transmite electronic la adresa de e-mail: office@cetpalas.ro până pe data 10.01.2024 ora 13.00.
 
 
 
Electrocentrale Constanta SA organizează achiziție publică în vederea întocmirii documentației tehnice pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare în vederea dezmembrării și dezafectării echipamentelor și instalațiilor aferente grupurilor energetice nr.1 si 2, CAF nr.1 – 100 Gcal/h și CAI nr.4 – 105 t/h aparținând societății.

Valoarea estimată a contractului este de 260.000 lei.

Documentațiile de proiectare necesare sunt: 1. Documentații pentru obținerea Certificatului de urbanism de desființare; 2. Documentațiile pentru obținerea avizelor și autorizațiilor solicitate prin Certificatul de urbanism de desființare, inclusiv notificarea pentru obținerea acordului de mediu; 3 .Documentația tehnică pentru obținerea Autorizației de desființare; 4. Caiet de sarcini în vederea selecției contractantului ce va efectua dezmembrarea/dezafectarea, în care se vor solicita expres obligațiile contractorului privind tratarea deșeurilor rezultate și obligația ca înainte de începerea lucrărilor de dezmembrare să prezinte beneficiarului pentru avizare, proiectul tehnic de execuție a lucrărilor de dezmembrare/dezafectare; 5. Deviz pentru estimarea lucrărilor de dezmembrare/dezafectare a instalațiilor menționate în Caietul de Sarcini; 6. Documentația de evaluare a valorii de piață a agregatelor/instalațiilor și a altor elemente care pot fi valorificate, vizată de un expert ANEVAR.

Termenul de finalizare a documentațiilor este 180 de zile de la semnarea contractului, potrivit anunțului lansat de societate pe SEAP.

Ofertele vor vor transmite electronic în format “pdf” la adresa de e-mail: office@cetpalas.ro până pe data 10.01.2024 ora 13.00.

După evaluarea ofertelor, în vederea achiziției directe, ofertantul declarat câștigător va posta oferta pe site-ul www.e-licitatie,ro în catalogul propriu din SEAP.

Criteriul de atrbuire este „prețul cel mai scăzut” aplicat exclusiv ofertelor care îndeplinesc cerințele tehnice si comerciale impuse de autoritatea contractanta prin prezentul anunț.
 
Reamintim, în paralel cu pregătirea la propriu a terenului pentru construcția noului CET al municipiului Constanța, (n.r. „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență prin care se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW) - Electrocentrale Constanța SA (în calitate de creditor majoritar) solicită atragerea răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța aflată în faliment.

RADET Constanta a fost organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.

Tribunalul Constanța a stabilit în octombrie 2023 un nou termen (cu numărul 20) în dosarul privind falimentul companiei Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa. Cauza a fost amânată pentru data de 10 ianuarie 2024, ora 11.00.

Lichidator provizoriu pe Eurosmart SPRL.

Electrocentrale Constanța SA are calitatea de creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Electrocentrale Constanța versus Ministerul Energiei. Dosare pe masa magistraților

Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii