Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se modifică legea de administrare a spaţiilor verzi. Primăriile, obligate să angajeze persoane cu studii de specialitate

ro

02 Jun, 2023 11:41 1615 Marime text
Protecţia spaţiilor verzi în intravilanul localităţilor ar trebui să constituie o prioritate pentru toţi, iar pentru realizarea acesteia este necesar să nu pierdem arbori pentru eventuale abuzuri sau din cauza nepăsării, arată cea mai nouă iniţiativă legislativă depusă în Parlament de un grup de deputați de la PNL, PSD și UDMR:

Proiectul privind modificarea şi completarea Legii nr.24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor susține că „administrarea şi protecţia spaţiilor verzi trebuie făcută sub supravegherea unui angajat cu studii superioare de specialitate".

Potrivit propunerii, la nivelul municipiilor, autorităţile administraţiei publice locale asigură administrarea şi protecţia spaţiilor verzi proprietate publică sub supravegherea unui angajat cu studii superioare de specialitate.

Îndeplinirea atribuţiilor prevăzute în prezenta lege se realizează printr-una dintre următoarele modalităţi: prin structura din cadrul aparatului de specialitate, respectiv contractarea de servicii specializate de către operatori economici.

„Prin derogare de la art. 154 alin. (3) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, la încheierea contractelor de prestări servicii pentru întreţinerea spaţiilor verzi, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita constituirea garanţiei de bună execuţie. În acest caz, autoritatea eliberează/restituie garanţia de bună execuţie în termen de cel mult 30 de zile de la împlinirea a doi ani de la data finalizării lucrărilor şi cu condiţia ca plantele să supravieţuiască, dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei, potrivit propunerii legislative", se mai arată în proiectul de lege.

Autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului elaborează normele tehnice pentru întreţinerea şi îngrijirea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, mai prevede proiectul care a fost depus la Parlament.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii