Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a semnat Contractul de finanțare pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale”. În ce constă și cine este beneficiarul

ro

09 Nov, 2021 14:21 988 Marime text
  •  21 de milioane de lei pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat azi, 09 noiembrie, semnarea contractului de finanțare pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale”, al cărei beneficiar este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România prin Direcția Transport Naval.

Iată postarea integrală de pe pagina de socializare a secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu:  

Am semnat Contractul de finanțare pentru elaborarea „Strategiei de dezvoltare a transporturilor navale”, al cărei beneficiar este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România prin Direcția Transport Naval.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de elaborarea strategiei, dar și a unui program pentru dezvoltarea transportului maritim și pe căile navigabile interioare, a infrastructurii de cale navigabilă, a infrastructurii porturilor maritime și fluviale pe termen scurt (2027), mediu (2035) și lung (2050) ținând cont de interesele naționale, regionale și locale, în scopul promovării creșterii economice durabile și în concordanță cu protecția mediului înconjurător.

Așa cum am mai declarat, trebuie să avem în vedere eficientizarea activităților din acest domeniu, astfel încât infrastructura navală pe care o deținem să ne situeze într-o poziție de top în contextul concurenței actuale.

Planul va fi atins prin următoarele obiective specifice:
  • Evaluarea situației actuale a flotei de transport fluvial și propuneri de modernizare și dezvoltare, în conformitate cu politicile UE, pentru creșterea rolului transportului pe căile navigabile interioare.
  • Prioritizarea porturilor fluviale în funcție de traficul de mărfuri existent și potențial, precum și de situația economică actuală și de perspectivă a zonei.
  • Creșterea rolului porturilor ca noduri logistice în cadrul rețelei de transport a României.
  • -Evaluarea situației actuale a infrastructurii de transport naval și propuneri de modernizare și dezvoltare pentru creșterea eficienței porturilor și a optimizării relațiilor de transport.
  • Dezvoltarea porturilor romanești din punct de vedere al performanțelor și eficientizării utilizării tarifelor de infrastructură.
  • Promovarea dezvoltării porturilor ca zone industriale (hub-uri energetice și digitale).
  • Elaborarea unui program clar și cuprinzător care să aibă ca rezultat, pentru principalele părți implicate (administrația publică centrală, locală, administrațiile portuare și sectorul privat), o etapizare de dezvoltare a porturilor.
  • Elaborarea unui plan de modernizare și restructurare a administrațiilor portuare și de căi navigabile din punct de vedere al administrării eficiente a infrastructurii de transport, al deciziei investiționale și al promovări oportunităților comerciale.
  • Propuneri privind cadrul legal și instituțional din perspectiva administrațiilor portuare și de căi navigabile și a reglementărilor în materie de ajutor de stat pentru facilitarea dezvoltării porturilor.
  • Propuneri de optimizare a utilizării fondurilor UE pentru următoarea perioadă de programare prin reducerea timpilor de pregătire și implementare a proiectelor.
  •   Elaborarea Evaluării Strategice de Mediu.
Sura foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii