Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roma și Feyenoord dispută prima finală din istoria Europa Conference League

ro

25 May, 2022 10:31 1704 Marime text


AS Roma și Feyenoord Rotterdam se înfruntă în prima finală din istoria Conference League, pe 25 mai, de la ora 22:00. Partida va fi găzduită de „Arena Kombëtare” din Tirana (Albania).

Echipele care își dispută cel de-al treilea trofeu european intercluburi ca importanță au un palmares mai bogat decât cele care au jucat finala Europa League. Cu un lot evaluat la 369,35 milioane de euro, romanii au cucerit până acum 3 „Il scudetto”, 9 Cupe și două Supercupe ale Italiei. De asemenea, în sezonul 1960-1961, au câștigat Cupa Orașelor Târguri (devenită ulterior Cupa UEFA). La rândul ei, Feyenoord (cotă de piață 134,05 milioane de euro) a cucerit Cupa Campionilor Europeni, 2 Cupe UEFA, o cupă Intercontinentală, 15 campionate ale Olandei, 13 Cupe și 4 Supercupe ale Olandei.

Prezentul nu mai este la fel de glorios. AS Roma a terminat sezonul pe locul 6 în Serie A, la 7 puncte distanță de zona Ligii Campionilor, iar Feyenoord s-a clasat pe trei în Eredivisie, la 12 puncte în spatele campioanei Ajax.

Jose Mourinho: „Pentru noi, este finala Champions League”



„Când muncești în Roma, respiri spiritul acestui club. Încă din ziua în care am semnat am simțit că AS Roma este o echipă uriașă, dar nu am avut parte de multe succese și nici de multe finale. Pentru noi, acest meci este la fel de important precum finala Champions League”, a declarat Jose Mourinho, antrenorul legendar al reprezentantei Italiei.

La rândul său, antrenorul lui Feyenoord, Arne Slot, a vorbit despre misiunea de a-i face mândri pe fani: „Ca să ajungi într-o finală, ai nevoie de noroc în unele momente, dar și de un grup de calitate. Încă nu am realizat nimic. Trebuie să muncim din greu și să îi facem pe suporteri să fie mândri că susțin un asemenea club”.

Mkhitaryan, singura absență certă



În acest moment, nu sunt probleme importante de efectiv pentru niciuna dintre echipe. Doar atacantul armean Henrikh Mkhitaryan (AS Roma) este accidentat și va rata cu siguranță marele meci. Zaniolo (AS Roma) și Bijlow (Feyenoord) sunt incerți din cauza unor probleme medicale, dar cel mai probabil vor fi recuperați până la ora meciului.

Nu vor lipsi golgheterii finalistelor: Tammy Abraham (17 goluri marcat pentru AS Roma în acest sezon), respectiv Guus Til (15 reușite în tricoul lui Feyenoord). Oricare dintre acești doi atacanți poate fi personajul principal în slotul „Football Star”, de pe Vlad Cazino.

Acestea sunt echipele probabile:

AS Roma: Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Cristante, Sérgio Oliveira, Pellegrini, Zalewski - Zaniolo, Abraham
Feyenoord: Marciano - Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia - Til, Aursnes, Orkun Kökçü - Nelson, Dessers, Sinisterra

Drumul spre finală

AS Roma le-a eliminat în optimile de finală pe Vitesse (1-0 în deplasare și 1-1 acasă), în „sferturi” pe Bodo/Glimt (1-2 în deplasare și 4-0 acasă) și în semifinale pe Leicester (1-1 în deplasare și 1-0 acasă).

Feyenoord a trecut în „optimi” de Partizan Belgrad (5-2 în deplasare și 3-1 acasă), în „sferturi” de Slavia Praga (3-3 acasă și 3-1 în deplasare), iar în semifinale de Olympique Marseille (3-2 acasă și 0-0 în deplasare).

Este greu de spus care dintre finaliste a avut un traseu mai dificil, dar este de remarcat numărul mare de goluri marcate, de obicei, în meciurile jucate de reprezentanta Eredivisie.

Echipa care va ridica trofeul își va asigura locul în grupele Europa League, pe lângă cele 5 milioane de euro alocate câștigătoarei competiției Conference League.

Sursa foto: pexels.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii