Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețele Electrice Muntenia, Rețele Electrice Banat și Rețele Electrice Dobrogea cumpără contoare inteligente. Ce valoare are contractul

ro

19 Feb, 2024 11:01 607 Marime text
Foto: Retele Electrice Dobrogea
  • Cele trei companii Rețele Electrice au lansat o licitație cu o valoare maximă de 24,25 milioane de euro pentru achiziția de contoare inteligente  
  • Procedura vizează un număr de până la 300.000 de contoare inteligente, atât de tip monofazat, cât și trifazat direct
  • Companiile Rețele Electrice sunt deja lideri în domeniul contorizării inteligente în România 

Companiile Rețele Electrice Muntenia, Rețele Electrice Banat și Rețele Electrice Dobrogea (parte a grupului PPC în România, denumite anterior E-Distribuție Muntenia, Banat, respectiv Dobrogea) au lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice o procedură de achiziție de contoare inteligente. Contractele vor fi de tip acord cadru, cu o durată de 12 de luni și o valoare maximă estimată cumulată de 24,25 milioane de euro.
 
Potrivit Rețele Electrice Dobrogea, cei trei operatori de distribuție intenționează să achiziționeze până la circa 300.000 de contoare inteligente, volumul minim fiind de circa 120.000.
 
La finalul anului 2023, cele trei companii Rețele Electice erau liderii segmentului de distribuție de energie electrică din România în privința contorizării inteligente, cu peste 1,5 milioane de contoare smart instalate pentru clienți rezidențiali și companii: aproximativ 713.000 la Rețele Electrice Muntenia (care deservește Bucureștiul și județele Ilfov și Giurgiu), mai mult de 436.000 la Rețele Electrice Banat (județele Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș), respectiv peste 376.000 la Rețele Electrice Dobrogea (județele Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea).
 

”Reziliența rețelelor și digitalizarea infrastructurii energetice sunt prioritățile noastre, iar contoarele inteligente sunt elemente importante din circuitul energetic care ne ajută să oferim clienților instrumentele necesare pe drumul tranziției energetice. Rețelele reziliente ale viitorului, care vor funcționa digitalizat pentru a integra atât surse de producție localizată, cum sunt prosumatorii, dar și noi tipuri de consum electrificat, cum sunt vehiculele electrice, au la bază contoarele inteligente, care, pe lângă funcțiile de bază, de transmitere a indexului de consum sau reconectare de la distanță, oferă posibilitatea vizualizării fluxurilor de energie din rețea si gestionarea acestora în funcție de nevoile clienților pentru perioada de citire.”, a declarat Mihai Pește, director general al companiilor Rețele Electrice.

 
Începând din 2015, companiile Rețele Electrice instalează contoare inteligente pentru clienții din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia, în conformitate cu calendarul de implementare stabilit de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Pentru anul în curs, companiile Rețele Electrice au ca obiectiv să instaleze peste 171.000 de contoare inteligente. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
  
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și: 

Se întrerupe furnizarea energiei electrice săptămâna aceasta în județul Constanța! Lista zonelor afectate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii