Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Restaurăm istoria şi construim viitorul“ Muzeul Cinegetic Posada, păstrător al zestrei culturale a Munţilor Carpaţi, pus în valoare prin ample lucrări de modernizare şi consolidare

ro

27 May, 2022 00:00 1502 Marime text
  • Muzeul Cinegetic Posada este una dintre mărturiile elocvente privind importanţa de care se bucură vânătoarea chiar şi în lumea omului modern.
  • Ample lucrări de consolidare, renovare şi redecorare a muzeului au fost întreprinse de compania bucureşteană Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect.
  • Aşa se face că acum, o vizită la Muzeul Cinegetic Posada reprezintă o adevărată incursiune în lumea animalelor, un loc ce adăposteşte cu cinste zestrea culturală a Munţilor Carpaţi.
 
O veritabilă incursiune în lumea animalelor, un loc unde este prezentată diversitatea faunei româneşti din toate zonele geografice, un loc în care oamenii pot înţelege mai bine zestrea culturală a Munţilor Carpaţi şi nu numai.
 
Acesta este Muzeul Cinegetic Posada, instituţie care, în urma lucrărilor de consolidare, renovare şi redecorare întreprinse de compania bucureşteană Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect, îşi aşteaptă vizitatorii de toate vârstele într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor şi exigenţelor unui muzeu cinegetic de talia sa.
 
În cele mai vechi timpuri, vânătoarea a reprezentat aliatul omului pentru a supravieţui şi a se dezvolta, pentru a face trecerea la omul modern care este astăzi.
 


Dovadă a importanţei pe care vânătoarea a avut-o în dezvoltarea omului, cele mai vechi picturi rupestre înfăţişează scene de vânătoare ce au adus protagoniştilor prestigiu în rândul membrilor tribului.
 
Lucrări de consolidare, renovare şi redecorare
 
Arc peste timp, vânătoarea continuă să joace un rol important chiar şi pentru omul modern.
 
Muzeul Cinegetic Posada este una dintre mărturiile elocvente în acest sens, printre cele mai importante exponate aflate aici numărându-se Capra Neagră, vânată în Munţii Făgăraş, în anul 1934, potrivit visitprahova.ro.
 
Conform sursei citate, tot aici se regăsesc arme de vânătoare provenind din Castelul Peleş, mobilier în stil renascentist, tapiserii şi tablouri înfăţişând scene şi câini de vânătoare.
 


Pentru punerea în valoarea a întregului patrimoniu al Muzeului Cinegetic Posada, compania bucureşteană Aedificia Carpaţi a întreprins ample lucrări de consolidare, renovare şi redecorare a instituţiei, lucrări în urma cărora muzeul şi-a putut redeschide, cu generozitate, porţile pentru vizitatorii săi, indiferent de vârsta acestora.
 
O nouă manieră de prezentare a exponatelor, dar şi un ambient plăcut, creat prin utilizarea materialelor şi mijloacelor tehnice moderne fac ca Muzeul Cinegetic Posada să îşi poată prezenta cu mândrie incontestabila valoare pe care o are, adăpostind zestrea culturală a meleagurilor mioritice.
 
Citeşte şi
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
Universitatea din București, piatra fundamentală a societății românești, sub magia lucrărilor ce i-au redat grandoarea de la începuturi (GALERIE FOTO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii