Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:49 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege Discriminarea privind vaccinarea, cu orice tip de ser, ar putea fi sancționată

ro

28 May, 2021 00:00 389 Marime text
  • Tratamentul diferit aplicat unei persoane invocând ca motiv vaccinarea va putea fi considerat discriminare
Tratamentul diferit aplicat unei persoane invocând ca motiv vaccinarea, fie că este vorba de folosirea unui tip de vaccin, inclusive anti-COVID-19, va putea fi considerat discriminare și va fi sancționat cu amenzi uriașe, potrivit unui proiect de lege ajuns pe masa Senatului.„Este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, având drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin, care reprezintă discriminare pe motiv de vaccinare”, scrie în proiectul de lege.Cei abilitați să constate actele de discriminare pe motiv de vaccinare ori nevaccinare vor fi polițiștii. În cazul în care aceștia constată astfel de contravenții vor putea aplica amenzi încadrate în două grupe:


 
  • în cazul în care discriminarea vizează o persoană - amendă cuprinsă între 3.000 și 30.000 de lei;
  • în cazul în care discriminarea vizează o categorie sau grup de persoane - amendă cuprinsă între 5.000 și 100.000 de lei.

În plus, discriminarea pe motiv de vaccinare va putea intra și în categoria infracțiunilor. Mai exact, va putea fi considerată infracțiune și pedepsită cu închisoare de la șase luni la doi ani emiterea unui act normativ care încalcă interdicția de discriminare pe motiv de vaccinare. Proiectul de lege este depus de parlamentarii AUR.

Prevederile de mai sus se vor aplica, potrivit proiectului, tuturor persoanelor sau grupurilor de persoane, fără nicio deosebire, în toate domeniile vieții publice. De asemenea, prevederile din proiect se vor aplica și în toate situațiile în care scopul sau efectul unor astfel de acțiuni este, direct sau indirect, restrângerea, înlăturarea, limitarea de orice fel, nesocotirea sau încălcarea drepturilor omului și a libertăților ori a drepturilor recunoscute prin lege. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii