Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Primăria Constanța lansează aplicația de sesizări și reclamații. Ce alte subiecte sunt analizate de primarul Decebal Făgădău

ro

13 Oct, 2017 13:32 3126 Marime text
Primăria municipiului Constanța organizează astăzi o conferință de presă ce este susținută de primarul Decebal Făgădău.
 
Printre temele ce vor fi abordate se numără:
 
Lansarea aplicației de sesizări și reclamații; Prezentarea sistemului de plată a parcării prin sms; Sinteza de etapă a programului „Curățăm Constanța noastră"; Prezentarea Programului „Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical Heritage - Miniature Park"; Prezentarea concluziilor seminarului „Constanța Aspen City Lab".

Evenimentul se desfășoară în sala de conferințe a Primăriei municipiului Constanța.
 
În cadrul conferinței, primarul Decebal Făgădău a vorbit despre preacordul încheiat cu BERD pentru proiecte, contractul de consultanță cu banca mondială și un proiect de infrastructură. 

Bulevardul Tomis, artera vitală a orașului Constanța ar putea fi o soluție al problemele de infrastructură. 

”A fost nevoie de o discuție cu primarul de la Ovidiu, pentru că bulevardul are granița cu localitatea Ovidiu” - a declarat Făgădău. 


Uniunea Europeana prin liderii săi va coborî în stradă da discute cu cetățenii - ideea plenarei a comitetului regiunilor de la bruxelles, unde primarul a participat zilele trecute. Totodată, Făgădău s-a declarat un proeuropean și un susținător al preocupării liderilor europeni de apropiere până la nivel de comunități locale.

Primarul Făgădău a vorbit și despre programul Curățăm Constanța Noastră: Acesta a precizat că din păcate zonele care arată cel mai rău, aparțin privaților. Deja Poliția Locală a început să împartă amenzi. 

Totodată, astăzi se lansează o aplicatie gratuită, "Sesizări Constanța” care va putea fi descărcată gratuit din Google Play și din App Store. Prin această aplicație constănțenii pot reclama problemele din fiecare cartier. 

ACeastă aplicație permite și atașarea de fotografii, iar utilizatorii se pot conecta și prin contul de Facebook. Notificările se transmit către primărie, după care sunt repartizate către autoritățile responsabile și urmărite până în momentul rezolvării. 

O altă aplicație TPar este în teste și se monitorizează semaforizare pe bulevarul Tomis - Aurel Vlaicu către orașul Ovidiu. 

Același tip de aplicații sunt folosite în orașele mari ale țării. 

Făgădău admite că orașul este puțin în urmă dar spune că se va recupera decalajul până la finalul acestui mandat. 

În ceea ce privește aplicația pentru seisări, primarul Decebal Făgădu a mai precizat că sunt 6 domenii pentru sesizări: dotări urbane, drumuri publice, igiena publică, spații verzi, câini fără stăpân și iluminat public. 

Rămâne în vigoare și sistemul clasic de reclamații pe adresa de mail a primăriei. Decebal Făgădău a testat aplicația și a făcut o reclamație în secțiunea dotări urbane, deoarece de la el din cartier lipsesc coșurile de gunoi. 

Totodată face apel la răbdare din partea concetățenilor, deoarece se așteaptă la un număr mare de reclamații și nu vor putea fi rezolvate peste noapte. 

Unele sesizări se vor transmite partenerilor -  regii  și ministere, etc. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai Miftode 22 Jan, 2018 11:10 Prin eliminarea traseului maxi-taxi cu 302,locuitorii str.Badea Cartan,au ramas fara mijloc de transport.Rugamintes este sa deviati autobuzul 43 M pe str.Stefanita Voda { Euromaterna },str.Badea Cartan,Tomis,SpitalGara.Autobuzul 43Mpleaca de la Maritimo si intra pe b-dul Tomis[sa renunte } si sa intre pe str.Stefanita Voda fara probleme.Astfel ajuta locuitorii [multi in varsta si bolnavi },Va multumim anticipat !
  • miftode.mihai 21 Jan, 2018 12:43 Rog respectos sa deviati autobuzul 43M pe traseul Euromaterna,str.Badea Cartan,Tomis,Spital,Gara.Pe acest traseu deservea maxi-taxi 302 si am ramas fara nici-un transport,Multumim anticipat !