Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ludovic Orban, mesaj cu ocazia Zilei Pompierilor din România

ro

13 Sep, 2020 14:26 1581 Marime text
  • Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Pompierilor din România. 

“Astăzi este Ziua Pompierilor din România, o zi dedicată bravilor apărători ai vieților și bunurilor puse în pericol de flăcări, calamități naturale, accidente sau alte situații de risc.

Începând cu pompierii militari eroi căzuți în 1848 pe Dealul Spirii, în lupta cu oștile otomane, pentru a apăra populația și aspirațiile de libertate și progres care i-au însuflețit pe români în perioada pașoptistă, astăzi, peste decenii, ne amintim și le aducem un omagiu tuturor celor care au ajutat în multe alte momente de răscruce din istoria modernă a României.

Le mulțumim și le prețuim curajul și pompierilor de astăzi, a căror misiune implică în aceeași măsură riscuri și situații dificile, în fața cărora nu se lasă însă copleșiți. Munca lor este de cele mai multe ori o adevărată luptă contracronometru pentru viața unor concetățeni ai noștri aflați în situații dificile și ne bucurăm pentru fiecare misiune de salvare care se încheie cu succes.

Vă mulțumim, dragi pompieri, tuturor celor din structurile de protecție civilă și din inspectoratele pentru situații de urgență, pentru dăruirea cu care vă puneți în slujba cetățenilor și pentru viețile salvate.

De asemenea, vă felicit pentru sprijinul pe care l-ați asigurat de la declanșarea crizei sanitare pentru transportul persoanelor infectate sau suspecte de COVID-19 și în cadrul unor misiuni de management al centrelor de carantinare, transport de materiale și echipamente de protecție și operațiuni de decontaminare.

La mulți ani și succes în toate misiunile dumneavoastră!”

Citește și: Ziua Pompierilor, marcată printr-o suită de activități
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii