Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:20 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Pompierilor, marcată printr-o suită de activități

ro

13 Sep, 2020 11:24 630 Marime text

 
  • Aniversarea Zilei Pompierilor din România evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională.
  • Lupta din Dealu Spirii a rămas consemnată în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei şi o afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române.

Suita activităților organizate în acest context a debutat la 07 septembrie a.c., dată la care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Institutul Național de Hematologie Transfuzională au dat startul campaniei „SALVATORII DONEAZĂ PENTRU VIAȚĂ”. Acțiunea inițiată pentru acoperirea nevoii de sânge a populației s-a derulat până la data de 11 septembrie a.c.

De asemenea, astăzi, pentru cinstirea memoriei predecesorilor care au scris cu litere de foc istoria pompierilor militari, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au depus coroane de flori la „Monumentul Eroilor Pompieri” din Calea 13 Septembrie.

Potrivit IGSU, momentul aniversar va fi marcat și la nivelul unităților subordonate, sens în care vor fi organizate activități omagiale menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a Armei și vor fi depuse coroane de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri.

Totodată, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Muzeul Național al Pompierilor „se deschide” iubitorilor de istorie, aceștia având posibilitatea vizionării, în regim gratuit, a exponatelor regăsite în acest edificiu, în intervalul 10.00 - 16.00. Prezentarea acestora va fi asigurată de muzeograful „Foișorului de Foc”.

Citește și: Este Ziua Pompierilor. Comandanții de la cârma ISU Dobrogea. Cum era sărbătorită înainte de pandemie

Sursă foto: IGSU

Ti-a placut articolul?

Comentarii