Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris M Holding continuă distribuirea pubelelor galbene. Ce străzi sunt vizate săptămâna aceasta

ro

05 Oct, 2020 07:19 1805 Marime text


Polaris M Holding Constanța continuă distribuirea pubelelor galbene pentru colectarea selectivă a deșeurilor către constănțenii care locuiesc la case, transmit reprezentanții companiei de salubrizare.

Iată care este programul de distribuire a pubelelor galbene în perioada 05.10 - 09.10.2020:

LUNI - 05.10 - strada Albinelor, strada Belșugului, strada Nicolae Negru, Intrarea Răsuri, strada Răsuri, strada Ion Nenițescu, strada Lt. Dumitru Theodor Lemnea.
MARTI- 06.10 - strada Merișor, strada Străjerului.
MIERCURI - 07.10 - aleea Cerbului, strada Dionisie cel Mic, strada Răzoare.
JOI - 08.10 - strada Constantin Brâncuși, strada Frunzelor.
VINERI - 09.10 - strada Dorului, strada Vânători, strada Venus.

În cazul în care într-o zi nu sunt acoperite toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă în ziua următoare. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului.

În cazul în care constănțenii nu sunt găsiți acasă pentru preluarea pubelelor, pot veni să le ridice, în baza actului de proprietate și a cărții de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2A, Constanța, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 14:00. Pentru mai multe informații, contănțenii pot apela Dispeceratul Polaris la 0241.548600.

Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene.

Pubela galbena va fi scoasă în fața porții și va fi ridicată în ziua menționată pe pliant. Deșeurile reciclabile vor fi colectate de către o autospecială destinată acestor tipuri de deșeuri și apoi transportate la stația de sortare și reciclare, unde vor fi resortate pe categorii și culori. În urma procesului de reciclare se obțin produse noi, saci menajeri, folii de plastic, precum și alte materiale.

„Colectarea selectivă începe de acasă! Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/ carton și metal.
Presați / tăiați/ striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă, în acest mod se foloseste la maxim capacitatea pubelei.
Deșeurile se biodegradează foarte greu, unele dintre ele nu se degradează niciodată. Colectam selectiv și astfel reducem cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și implicit ne protejăm sănătatea și mediul înconjurător.
Este interzisă amestecarea deșeurilor, abandonarea și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011‼“, transmit reprezentanții Polaris M Holding.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii