Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziție a polițiștilor capitalei într-un dosar de furt

ro

13 Dec, 2023 13:15 760 Marime text
Foto cu rol ilustrativ


 
  • În această dimineață, 13 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 8 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, prejudiciul fiind de aproximativ 4.450 de euro, potrivit Poliției Capitalei.

În fapt, la data de 6 decembrie 2023, Secția 8 Poliție a fost sesizată, de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 15.00, i-au fost sustrași, dintr-un ghiozdan, 4.450 de euro, în timp ce se afla la o adresă din Sectorul 2.
 

„În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, cu sprijinul polițiștilor Secției 7, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către doi bărbați, în vârstă de 25, respectiv 48 de ani. Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, astăzi a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, bănuiții fiind depistați și conduși la audieri”, transmit polițiștii.
 

În baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 8 Poliție,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
 

„Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, conchide sursa.

 Citește și
În atenția șoferilor! Restricții de circulație pe strada București, în municipiul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii