Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patruzeci şi unu de cetăţeni străini depistaţi ascunşi în TIR-uri, la P.T.F. Nădlac II

ro

10 Sep, 2020 12:13 1261 Marime text



În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patruzeci şi unu de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în diferite mijloace de transport sau pe la frontiera verde. Aceştia provin din Turcia, Afganistan, Pakistan şi Iran.

În data de 10.09.2020, în jurul orei 00.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 35 ani, conducând ansamblul rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de aluminiu pe ruta România-Elveţia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, douăzeci şi nouă de persoane.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Turcia, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii turci, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 09.09.2020, în jurul orei 00.45, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma unui apel telefonic la numărul unic de urgenţă 112, au fost descoperiţi şase cetăţeni străini, patru persoane ascunse în compartimentele pentru marfă din două TIR-uri, unul înmatriculat în Bulgaria şi altul în România, ambele staționate în parcarea situată pe sensul de ieşire din România, precum şi alte două persoane care se deplasau pe jos către teritoriul Ungariei.

Cele şase persoane au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări, unde în urma verificărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din patru minori şi doi adulţi din Afganistan şi Iran, adulţii având vârste de 22 şi 42 ani, iar minorii de 14 şi 15 ani.

Tot ieri, 09.09.2020, în jurul orei 09.00, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului de frontieră, au fost descoperiţi, ascunşi pe roţile de rezervă ale semiremorcii, doi cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 27 şi 28 de ani.

Alte patru persoane, cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani  au fost depistaţi tot de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac II, ascunşi în compartimentul marfă al unui automarfar condus de un cetăţean bulgar.  Şi în acest caz, în urma efectuării controlului de frontieră, au fost descoperite ascunse în zona destinată transportului de marfă, patru persoane.

În cele trei cazuri cetăţenii străini depistaţi ascunşi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în ţări din vestul Europei, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii