Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial. Ultimele informații despre bunurile ABADL. Cum se închiriază plajele, marea teritorială și apele maritime interioare

ro

26 Jan, 2022 00:00 4226 Marime text
  • S-au stabilit prețurile minime pe metru pătrat pe lună de la care pornește închirierea pentru plajele cu destinație turistică.
  • În text, se face referire și la anumite bunuri administrate de ANAR prin ABADL în județele Constanța și Tulcea.
 
Afaceriștii interesați de plajele, dar și de alte bunuri ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, precum și celelalte persoane care vor să le închirieze, se pot orienta acum cu privire la prețurile pe care Administrația Apelor le-a stabilit pentru închiriere!
 
În Monitorul Oficial al României a fost publicată recent Hotărârea nr. 1283/2021 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 183/2020 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administrației Naționale Apele Române.
 
În text, se face referire și la anumite bunuri administrate de ANAR prin ABADL în județele Constanța și Tulcea.
 
Potrivit textului citat, s-au stabilit prețurile minime pe metru pătrat pe lună de la care pornește închirierea pentru plajele cu destinație turistică.
 
Tarifele pentru plaje
 
Astfel, tariful în cazul plajei de categoria I cu funcţia recreere/divertisment pornește de la 1,123 lei/mp, pentru plajă de categoria I, cu funcţia sportivă tariful pornește de la  0,224 lei/mp.
 
În cazul plajei de categoria a II-a cu funcţia recreere/divertisment , tariful pornește de la 0,842 lei/mp, iar tariful pentru plajă categoria a II-a cu funcţia sportivă pornește de la 0,168 lei/mp.
 
Totodată, pentru plaja de categoria a III-a cu funcţia recreere/divertisment, tariful minim de pornire este de 0,561 lei/mp, iar pentru plaja categoria a III-a cu funcţia sportivă , tariful de pornire este de 0,113 lei/mp.
 
Se mai arată în documentul citat că tariful de pornire în cazul agrementului nautic fără motor categoria I este de 12,904 lei/mp, tariful agrement nautic cu motor categoria I pornește de la 30,857 lei/mp, în timp ce tariful pentru agrement nautic fără motor categoria a II-a pornește de la 7,854 lei/mp, iar tariful pentru agrement nautic cu motor categoria a II-a pornește de la 20,195 lei/mp.
 
Nu în ultimul rând, tariful pentru agrement nautic fără motor categoria a III-a pornește de la 5,05 lei/mp, iar cel pentru agrement nautic cu motor categoria a III-a pornește de la 15,148 lei/mp.
 
Închirierea se face pe o perioadă de patru ani, destinația fiind de agrement.
 
Plajele din Năvodari
 
În cazul plajelor din Năvodari, tariful pentru plajă categoria I cu funcţia recreere/divertisment pornește de la 1,123 lei/mp pe lună, iar cel pentru plajă categoria I cu funcţia sportivă, de la 0,224 lei/mp.
 
Tariful pentru plajă categoria a II-a cu funcţia recreere/divertisment pornește de la 0,842 lei/mp, cel pentru plajă categoria a II-a cu funcţia sportivă, de la 0,168 lei/mp, cel pentru plajă categoria a III-a cu funcţia recreere/divertisment, de la 0,561 lei/mp, iar cel pentru plajă categoria a III-a cu funcţia sportivăde la 0,113 lei/mp.
 
Tot pentru plajele din Năvodari, s-a stabilit pentru agrementul nautic fără motor categoria I un tarif de pornire de la 12,904 lei/mp, pentru agrementul nautic cu motor categoria I, un tarif de pornire de la 30,857 lei/mp, pentru agrementul nautic fără motor categoria a II-a, un tarif de pornire de 7,854 lei/mp, iar pentru agrement nautic cu motor categoria a II-a, un tarif de pornire de 20,195 lei/mp.
 
Nu în ultimul rând, s-a stabilit un tarif de pornire pentr agrement nautic fără motor categoria a III-a de 5,05 lei/mp, iar pentr agrement nautic cu motor categoria a III-a - 15,148 lei/mp.
 
Durata de închiriere este tot de patru ani, iar destinația este agrement.
 
Marea teritorială și apele maritime interioare
 
Pentru marea teritorială, în județul Constanța, pe o durată de patru ani, pentru cultivarea resurselor acvatice în regim natural, tariful pornește de la 0,04 lei pe metru pătrat, pe lună, iar în cazul cultivării resurselor acvatice furajat natural/bio, tariful pornește de la 0,05 lei pe metru pătrat pe lună.
 
Tariful pornește de la 0,06 lei mp/lună pentru cultivare resurse acvatice furajat convențional.
 
Pentr infrastructura de turism și agrement și alte activități economice (parc acvatic; ponton/construcţii plutitoare-acces, debarcare; adăposturi pescăreşti), tariful minimi pornește de la 5,07 mp/lună, durata închirierii fiind tot de patru ani.
 
În cazul extragerii resurselor nebiologice – nisip, pietriș, rocă, tariful de pornire pentru închiriere este de 0,05 lei/mp/lună, durata fiind de doi ani.
 
Aceleași tarife se aplică și pentru marea teritorială în județul Tulcea, dar și pentru apele maritime interioare din județele Constanța și Tulcea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Bunuri imobiliare ale ABADL, de pe Dunăre, în perimetrul Ostrov, închiriate pentru circa 3.500 de euro pe an. Cu cine s-a semnat contractul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii