Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la IPJ Județul Constanța. Un bărbat s-a împușcat cu o armă de vânătoare. A fost întocmit dosar penal

ro

13 May, 2020 18:44 1883 Marime text

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Postului de Poliție Nicolae Balcescu au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană prezintă o plagă la nivelul abdomenului, aceasta fiind transportată la spital.

În urma cercetărilor, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că victima, de 32 de ani, împreună cu alți 2 bărbați, de 27, respectiv 58 de ani s-ar fi deplasat cu un autoturism pe un câmp din extravilanul localității Nicolae Bălcescu, cu intenția de a desfășura activități de braconaj cinegetic.

Bărbatul de 32 de ani ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare deținută fără drept, iar la un moment dat ar fi avut intenția de a ieși pe trapa autoturismului, fiind declanșat un foc de armă accidental, iar bărbatul s-ar fi împușcat în zona abdominală, provocându-și leziuni care au necesitat transportarea la spital.

Arma utilizată a fost abandonată pe un câmp din apropierea locului evenimentului, fiind recuperată de polițiști. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu era înregistrată.

Cele trei persoane nu sunt deținătoare de arme de foc și nu aveau asupra lor autorizație de vânătoare emisă de gestionarul fondului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii situației de fapt, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale care se impun, a transmis IPJ Constanța.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii