Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mână de ajutor întinsă copiilor abandonaţi în spital Mihaela Ristea - „Vom institui măsuri de protecţie pentru unii dintre ei" (galerie foto)

ro

15 Nov, 2012 02:24 6337 Marime text
copiii_copii_spital_1.jpgCopiii nimănui de la secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi ajutaţi de Direcţia Generală Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Răspunsul autorităţilor vine după ce mai multe mame din Constanţa au încercat să-i ajute cu scutece, creme, hăinuţe şi jucării.

Iniţiativa grupului de mămici din Constanţa, care au întins o mână de ajutor copilaşilor abandonaţi de cea care i-a adus pe lume pe patul de spital, nu a rămas neobservată. În cursul zilei de marţi, reprezentanţi ai DGASPC au mers la Spitalul Judeţean, pentru a stabili ce măsuri legale pot fi întreprinse în cazul micuţilor. „Vom încerca să-i instituim măsuri de protecţie pentru câţiva copii de pe Secţia de Pediatrie. Băieţelul cu hernie inghinală (hidrocel) deocamdată nu poate fi operat.

copiii_copii_spital_2.jpgEl are o malformaţie congenitală la inimă. Vom instituit măsuri de protecţie a minorului şi vom încerca să-l ducem la un consult de specialitate la Bucureşti. Nu refuzăm ajutorul mamelor, dar mai înainte de a face operaţia de hernie inghinală trebuie rezolvată malformaţia congenitală la inimă", a declarat Mihaela Ristea, director adjunct la DGASPC Constanţa. Reacţia vine în urma gestului umanitar pe care vor să-l facă mai multe persoane cu sufletul mare din ţară, dar şi din cele plecate peste hotare. Oameni cu sufletul mare au decis să se alăture grupului de mămici constănţene, pentru a le întinde o mână de ajutor „locatarilor" fără voie ai unui salon de la etajul 8 al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reamintim că pe secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean sunt abandonaţi 14 copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi doi ani, ai căror părinţi nu i-au mai luat acasă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • codo 15 Nov, 2012 13:59 "Vom instituit măsuri de protecţie a minorului şi vom încerca să-l ducem la un consult de specialitate la Bucureşti" Ar face bine sa se miste repede in loc sa incerce doar ca stiu si ei cat de important e timpul in aceste cazuri. Cu cat mai repede ajunge la Bucuresti, cu atat mai multe sanse are sa fie operat. Lucrati in urgenta ca altfel lucrati de mantuiala!!!