Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:15 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie subofițer de la Capu Midia, câștigătoarea concursului „Cel mai bun dintre cei buni”

ro

04 Nov, 2019 18:56 1306 Marime text
Premieră la concursul “Cel mai bun dintre cei buni” organizat de Forțele Aeriene Române la Capu Midia! O femeie subofițer a reușit să spargă barierele de gen și să îi detroneze pe militarii bărbați în competiția care s-a desfășurat timp de cinci zile la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană (C.N.I.Ap.AA) de la Capu Midia, județul Constanța.

Sergentul Gabriela Bogzoiu, angajat în cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană s-a clasat pe locul I la categoria subofițeri, fiind pe podium alături de maistrul militar clasa a IV-a Răzvan Burlacu de la Baza 95 Aeriană din Bacău care a câștigat locul I  la categoria maștri militari și de fruntașul Păiuși Tudor de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, care s-a clasat pe primul loc  la categoria soldați gradați profesioniști.

Militarii femei și bărbați au trecut prin opt probe de foc, atât teoretice, cât și practice. Membrii comisiei de evaluare le-au testat cunoștințele acumulate legate de armament, de unele tipuri de aeronave, de regulamente, legi și tradiții militare, dar și pregătirea sportivă și cunoașterea limbii engleze.

Proba surpriză a constat într-un set de întrebări care au vizat  atât elemente de comandă și control ale Alianței Nord Atlantice (NATO) cât și elemente care țin de organizarea internă a Armatei României și pe care concurenții, 31 la număr, au trebuit să le aștearnă pe hârtie într-o ordine firească și fără greșeală, astfel încât să obțină maximum de puncte.

“Obiectivul concursului a fost acela de a descoperi cel mai complet dintre militari, cel mai bine pregătit profesionist al Forțelor Aeriene Române. Totodată am dorit să descoperim pe lângă partea de pregătire profesională și partea umană, cunoștințele acestora cu privire la arhitectura unei bune instrucții, apartenenței la un sistem de valori pe care se bazează orice armată”, a declarat la finalul competiției plutonierul adjutant principal Daniel Sîmpetru, subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Aeriene Române și președinte al Comisiei de Evaluare a concursului.

Câștigătorii au primit diplome din partea membrilor comisiei, a comandantului Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, col. Viorel-Eugen Bitan, dar și din partea reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale care au fost invitați în calitate de observatori.

Este al zecelea an când Statul Major al Forțelor Aeriene Române organizează concursul “Cel mai bun dintre cei buni” la nivelul unităților sale.

Sursă foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii