Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:10 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul infectărilor crește în județul Constanța. 240 de persoane infectate sunt internate și 104, izolate

ro

12 Aug, 2020 19:16 911 Marime text
  • 240 de persoane infectate sunt internate, în aceste momente, la nivelul județului Constanța.
  • Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.
 
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.218 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 899 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!, transmite Prefectura.

 
În acest moment, sunt 240 de persoane internate, dintre care 216 din județul Constanța și 24 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.
 
De asemenea, la nivelul județului sunt 620 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 
Totodată, un număr total de 104 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.
 
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 82 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (32), asistenți medicali (36) și personal auxiliar (14).
La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 105 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 69 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 50 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 12 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 4 ocupate).
 
În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 353 de teste RT-PCR.
 
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
 
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 225 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 94.200 de lei), dintre care 47 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 11.000 de lei.

 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 36 de societăți comerciale și PFA.
 
În cursul zilei de ieri, 11 august a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 204 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
 

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, transmite Prefectura.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii