Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Noutăți legate de înmatricularea vehiculelor. Păstrarea unui număr de înmatriculare exclusiv va putea fi făcută online!

ro

10 Jul, 2020 10:24 2397 Marime text

•    Toți dealerii de autoturisme din România vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari

Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a precizat în această dimineață că va semna ordinul prin  care înmatricularea să poată fi făcută mai ușor, fără a se mai sta la coadă. Printre noutățile aduse de ordinul pentru simplificarea înmatriculării se numără și faptul că păstrarea unui număr exclusiv poate fi făcută de la domiciliu, online.
„Astăzi voi semna ordinul ministrului de Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetățenii să nu mai fie puși în situația în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă delicată din punct de vedere sanita“, a precizat Marcel Vela.
„Așadar, prin acest ordin toți dealerii de autoturisme din România, inclusiv producătorii - Dacia-Renault și Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul“, a mai explicat ministrul.
La rândul său, comisar șef Florin Catană a precizat că o altă noutate adusă de această simplificare este că nu va mai fi cerută fișa de înmatriculare pentru înmatricularea sau transcrierea unui autoturism.
În plus, păstrarea unui număr exclusiv va putea fi făcută de la domiciliu, online, fără a mai fi necesară deplasarea la sediul Serviciului de Înmatriculări.

Sursa foto-video: Facebook.com / Ministerul Afacerilor Interne

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii