Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juristul ISU „Dobrogea“ nu renunță la procesul intentat chestorului Bogdan Despescu și lui Marcel Vela, fostul ministru de Interne (DOCUMENT)

ro

30 Nov, 2021 00:00 3280 Marime text

 
  • Pe scurt, Gili Gabriel Pană a solicitat, printre altele, obligarea pârâților la plata daunelor în cuantum total de 7.000 lei, astfel: 4.000 lei reprezentând daune materiale constând în despăgubiri pentru repararea pagubei decurgând din neachitarea sporului de 30% și separat diferența pe ultimii trei ani a titlului de specialist de clasă neacordat și 3.000 lei cu titlu de daune morale.
 
Gili Gabriel Pană, juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța, nu renunță la procesul intentat chestorului general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și lui Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne!
 
Juristul ISU „Dobrogea“ a contestat decizia Curții de Apel Constanța, instanță care, prin Hotarârea nr. 142/2021, i-a respins, ca nefondată, cererile de „anulare a prevederilor art.32 ind.8 alin.(l) lit.a din Ordinul MAI nr.135/2019, a Deciziei nr.II/1786/04.12.2020 emisă de MAI şi a Ordinului nr.308/21/I - CT/12.02.2021 emisă de Inspectorul Şef al ISU Dobrogea al Judeţului Constanţa, precum şi cererile de obligare a pârâţilor (nr. Ministerul Afacerilor Interne, Vela Ioan Marcel, Despescu Bogdan, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și Unitatea Militară 0434 Constanţa (I.S.U.J. Constanţa) la plata despăgubirilor materiale şi morale, astfel cum au fost precizate“.

Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casatie si Justitie a României.
 
Pe scurt, Gili Gabriel Pană a solicitat, printre altele, obligarea pârâților la plata daunelor în cuantum total de 7.000 lei, astfel: 4.000 lei reprezentând daune materiale constând în despăgubiri pentru repararea pagubei decurgând din neachitarea sporului de 30% și separat diferența pe ultimii trei ani a titlului de specialist de clasă neacordat și 3.000 lei cu titlu de daune morale.
 
Sporul de specialist de clasă
 
În legătură cu acest proces Gili Gabriel Pană declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„Solicit suspendare și anulare act administrativ. De fapt sunt trei ordine: unul al ministrului Vela (nr. Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne), unul al lui Bogdan Despescu (...) și unul al unității prin care mi-au fost sistate niște drepturi salariale. (...) Nici ministerul, nici ceilalți, nu au dorit să îmi răspundă măcar. Acum trebuie să-i lămurească judecătorul. (...) Putem să vorbim și despre niște prejudicii bănești pe care eu consider că o să le recuperez alături de daunele morale și materiale. Vorbim despre sporul de specialist de clasă pe ultimii trei ani de zile neacordat, 30% un spor tăiat în ultimele două luni din an, deși era o decizie care nu era executorie, cea atacată și la care nu mi-a fost răspuns la raport și un spor sistat începând cu luna decembrie dar l-au sistat prin luna februarie“.
 
Motivarea Curții de Apel Constanța poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Interviu exclusiv cu chestorul general de poliție Bogdan Despescu – „Cetățenii acestei țări și cetățenii Europei sunt în siguranță!“ (galerie foto+video)
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii