Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:12 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestorul general de poliție Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, dați în judecată la Constanța. Pronunțare

ro

26 Oct, 2021 09:37 5069 Marime text

 
Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul în care Gili Gabriel Pană, juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța, i-a dat în judecată pe chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și pe Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne.
 
Pe scurt, în prezenta cauză, s-a cerut obligarea pârâţilor la stabilirea şi acordarea sporului pentru titlu de specialist de clasă pentru ultimii trei ani.
 
Acțiunea promovată în instanță de Gili Gabriel Pană a fost respinsă în completul prezidat de magistratul Loredana Motoc, de la Tribunalul Constanța.
 
Oficial!:
 

Admite excepția lipsei calității procesual pasive a pârâților Ministerul Afacerilor Interne, Despescu Bogdan şi Vela Ioan Marcel. Admite excepția lipsei calității procesual pasive a pârâtului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Respinge cererea formulată de reclamantul Pană Gili Gabriel, în contradictoriu cu pârâții Ministerul Afacerilor Interne, Despescu Bogdan și Vela Ioan Marcel, şi Inspectoratul General Pentru Situaţii De Urgenţă, ca fiind formulată în contradictoriu cu persoane ce nu au calitate procesual pasivă. Respinge cererea formulată de reclamantul Pană Gili Gabriel, în contradictoriu cu pârâta Unitatea Militară 0434 Constanţa – I.S.U.J Constanța ca nefondată.

 
Decizia Tribunalului nu este definitivă.
 
Amintim că după înregistrarea dosarului pe rolul Curții de Apel Constanța, martie 2021, Gili Gabriel Pană, juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
 
„Solicit suspendare și anulare act administrativ. De fapt sunt trei ordine: unul al ministrului Vela (nr. Ion Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne), unul al lui Bogdan Despescu (...) și unul al unității prin care mi-au fost sistate niște drepturi salariale. (...) Când cineva emite un act, omul respectiv – care face subiectul ordinului/actului administrativ are dreptul să-l atace. Doar că nici ministerul, nici ceilalți, nu au dorit să îmi răspundă măcar. Acum trebuie să-i lămurească judecătorul. Dacă am greșit eu sau dacă au făcut ei ceva ce trebuia să se abțină a face. (...) Putem să vorbim și despre niște prejudicii bănești pe care eu consider că o să le recuperez alături de daunele morale și materiale. Vorbim despre sporul de specialist de clasă pe ultimii trei ani de zile neacordat, 30% un spor tăiat în ultimele două luni din an, deși era o decizie care nu era executorie, cea atacată și la care nu mi-a fost răspuns la raport și un spor sistat începând cu luna decembrie dar l-au sistat prin luna februarie. Este dreptul fiecăruia de a-și susține interesele în instanță cum consideră de cuviință“, potrivit lui Gili Gabriel Pană.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Interviu exclusiv cu chestorul general de poliție Bogdan Despescu – „Cetățenii acestei țări și cetățenii Europei sunt în siguranță!“ (galerie foto+video)
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii