Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:48 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moştenitorii lui Gheorghe Oancea, buni de plată Primăria Constanţa vrea să supraimpoziteze un teren deţinut de fiul omului de afaceri

ro

15 Sep, 2017 00:00 3374 Marime text
Pe data de 14 septembrie s-a întrunit în şedinţă Comisia nr. 1 - de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa.
 
Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a fost vizat majorarea cu 300% a impozitului pentru „terenul situat în municipiul Constanţa, strada Theodor Aman nr. 8, proprietate a lui Ionuţ Oancea, ca urmare a constatării stării tehnice de teren neîngrijit“.
 
La acea adresă funcţionează societatea Rise And Shine SRL. Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2001. Capitalul social subscris, de 330 de lei, integral vărsat, este compus din 33 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi în Rise And Shine SRL sunt Alexandru Oancea, născut pe 13.11.1979, în Constanţa, şi Ionuţ Oancea, născut pe 5.05.1974, în Constanţa. Fiecare asociat deţine 50% din capitalul social. Alexandru Oancea este administratorul firmei, care se ocupă de „restaurante“.
 
Alexandru şi Ionuţ Oancea sunt fiii defunctului om de afaceri Gheorghe Oancea, fostul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti, apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi al fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Un nume cunoscut opiniei publice constănţene, Oancea a administrat businessuri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five-Holding. Pe cea din urmă societate funcţionează magazinul Brick. Five-Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni Radu Mazăre, dar şi Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five-Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest. SC Mobitom SA este una dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii