Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceriștii de la On Plonge Junior ajung la Curtea de Apel pentru a-și păstra pontonul și terasa. Primarul le vrea desființate

ro

08 Oct, 2021 00:00 3304 Marime text

 
  • Pe 6 octombrie 2021, la Curtea de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul în care reprezentanții companiei Rise & Shine SRL (deținută de Alexandru și Ionuț Oancea) au cerut suspendarea dispoziției primarului.
  • Este vorba despre Dispoziția nr. 3501 din 14 iulie 2021 a Primarului Constanței „privind desființarea pe cale administrativă a lucrărilor de construcții executate fără autorizație de construire pe teren aparținând domeniului public al statului – mal Lac Siutghiol, zona hotel On Plonge, constând în «ponton realizat pe structură din lemn și platformă din lemn în suprafață de aproximativ 38 mp»“.
  • Tribunalul Constanța, în completul CA 17, prezidat de magistratul Marilena Victoria Mircioi, a respins cererea de suspendare.
  • Curtea de Apel Constanța va avea ultimul cuvânt.
 
Litigiul dintre afaceriștii care dețin restaurantul On Plonge Junior și primarul Constanței, pentru pontonul și terasa din lemn a localului, a ajuns la Curtea de Apel Constanța!
 
În urmă cu două zile, pe 6 octombrie 2021, pe rolul Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții a fost înregistrat dosarul în care reprezentanții companiei Rise & Shine SRL (deținută de Alexandru și Ionuț Oancea) au cerut suspendarea dispoziției primarului.
 
Cazul se află în recurs, după ce Tribunalul a respins, inițial, solicitarea.
 
În dosarul 6069/118/2021, compania Rise and Shine a solicitat suspendarea executării Dispoziției nr. 3501 din 14 iulie 2021 a Primarului Constanței „privind desființarea pe cale administrativă a lucrărilor de construcții executate fără autorizație de construire pe teren aparținând domeniului public al statului – mal Lac Siutghiol, zona hotel On Plonge, constând în «ponton realizat pe structură din lemn și platformă din lemn în suprafață de aproximativ 38 mp»“.
 
Amintim, pe data de 14 septembrie 2021, cazul a fost analizat de completul CA 17 al Tribunalului Constanța, prezidat de magistratul Marilena Victoria Mircioi, iar solicitarea formulată de compania care deține On Plonge Junior, privind suspendarea executării dispoziției primarului, a fost respinsă ca neîntemeiată.
 
Hotărârea a fost atacată în recurs de către reprezentanții Rise and Shine, așa încât ultimul cuvânt îl va avea acum Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost recent înregistrat la instanța de recurs, astfel că nu a fost fixat încă primul termen.
 
În paralel cu acest dosar, Tribunalul Constanța va analiza, la data de 28 octombrie 2021, cererea companie de anulare a dispoziției contestate.
 
Dacă judecătorii de la Curtea de Apel vor admite cererea afaceriștilor în recurs, atunci dispoziția primarului privind desființarea construcțiilor respective va fi suspendată până la judecarea dosarului pe fond privind anularea.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța va fi definitivă.
 
Despre Rise and Shine
 
Potrivit Confidas.ro, consultat la data de 27 septembrie 2021, compania Rise and Shine aceasta a fost înființată în anul 2001 și are sediul social pe strada Theodor Aman nr. 8.
 
Obiectul principal de activitate este reprezentat de „restaurante“, iar acțiunile sunt împărțite în mod egal între Alexandru și Ionuț Oancea, primul fiind și administrator.
 
În anul 2017, firma a avut 43 de angajați, cifra de afaceri a fost 5.223.350 de lei, iar profitul net a fost 925.733 de lei.
 
În 2018, numărul angajaților a fost 47, cifra de afaceri a fost 6.244.374 de lei, iar profitul net a fost 1.472.850 de lei.
 
În 2020, firma a  figurat cu 0 angajați, cifra de afaceri 5.438.482 de lei, iar profitul net a fost 1.724.868 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Primarul Constanței, dispoziție pentru desființarea terasei On Plonge Jr., din Mamaia. Decizia instanței
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii