Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări ale normelor tehnice de siguranţă privind amenajarea poligoanelor de tragere (document)

ro

30 Jul, 2019 00:00 2516 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne a publicat în transparenţă decizională proiectul Ordinului ministrului Afacerilor interne pentru aprobarea Normelor tehnice de siguranţă privind construcţia şi amenajarea poligoanelor de tragere.
 
Potrivit documentaţiei, se aprobă normele tehnice de siguranţă privind construcţia şi amenajarea poligoanelor de tragere, acestea neaplicându-se în cazul poligoanelor de tragere aparţinând instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale.
 
Bătaia maximă la aruncarea unui punct material în câmp gravitaţional constant, conform specificaţiilor din tabelul prevăzut, se obţine dacă unghiul format între axul ţevii armei şi planul orizontal de tragere este de 45 de grade.
Poligoanele de tragere se clasifică după următoarele criterii:
a) în funcţie de destinaţie;
b) în funcţie de tipul amenajării;
c) în funcţie de natura mijloacelor de siguranţă;
d) în funcţie de numărul câmpurilor de tragere;
e) în funcţie de natura câmpurilor de tragere;
f) în funcţie de întinderea zonei de pericol.
 
Perimetrul poligonului de tragere trebuie delimitat şi semnalizat cu mijloace de informare şi prevenire, în vederea eliminării riscului de acces neautorizat, după cum urmează:
a) panouri de avertizare, de dimensiunea A3 cu fundal roşu, pe care să fie inscripţionat cu litere albe următorul mesaj: „ATENȚIE! POLIGON DE TRAGERE! PERICOL DE ÎMPUȘCARE!”. Distanţa dintre panourile de avertizare trebuie să fie de maximum 50 m;
 
b) steaguri roşii, cu dimensiunea de 1,5 m x 0,75 m, amplasate pe un catarg de minimum 3 m înălţime, în cel puţin 2 puncte proeminente ale poligonului de tragere, vizibile de pe cel mai frecventat drum de acces, ridicate cu 30 de minute înainte de începerea tragerilor şi menţinute ridicate pe toata durata acestora;
 
c) panouri conţinând mesaje explicative despre orarul de funcţionare al poligonului de tragere, rute ocolitoare sau alte informaţii necesare eliminării riscului de acces neautorizat.
 
Puteţi consulta proiectul aflat pe masa ministerului în secţiunea „Documente”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii