Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Vasile Dîncu „Oamenii pot merge liniștiți la mare vara aceasta. Nu există pericolul ca România să fie atacată“

ro

22 Jun, 2022 09:18 1465 Marime text
Ministrul Vasile Dincu. foto: ZIUA de ConstanțaVasile Dîncu, ministrul apărării naționale, a declarat marți seară, că nu există pericolul ca România să fie atacată și că „oamenii pot merge liniștiți la mare vara aceasta”. Declarațiile au fost făcute în contextul în care mai multe rachete folosite în războiul dintre Rusia și Ucraina au aterizat la câțiva kilometri depărtare de malul brațului Chilia, în Marea Neagră, conform Libertatea.ro

„Nu este pericolul să fie atacată România sau vreo țară NATO în acest punct al conflictului dintre Ucraina și Rusia. Au căzut pe teritoriul Ucrainei, deci nu pe teritoriul nostru. Aproape de teritoriul nostru, dar nu pe teritoriul nostru. (…)”, a afirmat ministrul apărării, într-o emisiune la postul Digi 24.

„Există o îngrijorare pentru noi pentru că se află un conflict la o distanță de 50-60 de kilometri de granițele României, pentru că Insula Șerpilor este ocupată de dispozitive care nu numai că se ocupă de supravegherea radar, ci, din când în când, simțim din acea zonă un bruiaj care ajunge până și pe teritoriul nostru, dar, dincolo de aceste tipuri de amenințări – vorbim din punct de vedere strategic – nu există o amenințare directă în legătură cu populația din acele zone”, a continuat Vasile Dîncu.

„Am fost întrebat astăzi, la un post de televiziune, despre faptul că oamenii merg în acest moment în concediu pe litoralul Mării Negre și dacă există vreun pericol din acest punct de vedere. Putem să spunem că nu există un pericol, oamenii pot să meargă liniștiți. În ceea ce privește securitatea referitoare la mine, este un program de supraveghere, lucrăm acum la un program internațional de posibilă deminare a unor zone din litoralul ucrainean”, a precizat oficialul guvernamental.

„Cu privire la siguranța populației și cu privire la siguranța teritoriului nostru, suntem pregătiți, supraveghem această zonă, există planuri și nu există nicio intenție în acest moment, după informațiile noastre, pentru a fi atacată vreo parte din teritoriul României”, a subliniat Vasile Dîncu. 

Articolul integral poate fi cititit pe libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii